“El asesino cósmico” de Robert Juan-Cantavella
7Valoració

Any 2035. Illa Meteca és un lloc impossible perdut en els mars de la literatura fantàstica. Sobre ella pesa una antiga llegenda, un vell relat poblat per monstres i ple d’odi. Les ferides d’ahir corren el perill d’obrir-se de nou. Els metecs porten molts anys esperant. El futur es confon amb el passat. El passat crida a les portes del present. I, ocult en algun  lloc, aguaita un ésser procedent de molt lluny.

Ningú coneix la seva veritable història, però ha arribat el moment d’explicar-la. Suportarà el teu cor els sorprenents fets i les prodigioses aventures de l’Assassí Còsmic? Amb la participació estelar de Curtis Garland, un heroi de la literatura popular espanyola!

El asesino cósmico” és una novel·la retro, pulp, inspirada en les publicades a la dècada dels 70’s, on es barrejen tots els estils i gèneres que pogueu imaginar. A cop fred puc dir que hi ha espai per a la ciència ficció, la noció romàntica, el terror, el misteri i la històrica. Tot mostrant un exemple de vitalitat i versatilitat on les temàtiques de cada capítol i els seus protagonistes passen a ser “mítics” o una petita illa anomenada Meteca atrapa el lector per conviure amb els seus personatges.

Una novel·la futurista on tot succeeix l’any 3035 en una illa on conviuen dues ciutats, Sierpe, la primera ciutat de la illa que va ser destruida i està mig abandonada, i la Nova Ciutat on viuen la majoria dels personatges. Encara que la historia rau d’un fet que va succeir l’any 1995.

És una historia formada per petites històries i fins i tot algún conte intercal·lat. Què esperarieu d’una societat que viu en una illa? La resposta més clara seria: poca cosa a no ser que sigueu fans de LOST i llavors… deixem les teories, encara que no pas del tot.

Després de llegir un llibre pensoa qui li recomanaria, doncs bé, si penseu que algún dels temes que us proposo us interessen aquest és el vostre llibre: taurons, vampirs, nans, monstres, extraterrestres, mal rotllo entre veïns, envejes, traicions, xafarderies, idees futuristes (encara que fan servir VHS)…

Un llibre que d’entrada ja sorprèn quan a la presentació tots els personatges conviden al lector a llegir-los, seguit d’un sonet dedicat al molt honorable Assassí Còsmic i un mapa de la illa. També cal destacar un índex de capítols on l’autor copsa l’idea general en dues o tres ratlles sobre cada un d’ells.

La narració es desenvolupa en dotze capítols, a quin més especial que l’altre, encara que pel meu gust el primer és el més fluix o el que aporta menys al desenvolupament general. El capítol XI “la veritable historia del temible Ukk” és escrit per Curtis Garland (Juan Gallardo, Barcelona,1929) i el títol d’aquesta novel·la és “robat” d’una obra d’aquest últim, publicada l’any 1973.

El asesino cósmico” és una historia que reflexiona sobre els esdeveniments de la historia i de com tot torna a començar. Encara que la novel·la tingui un caire futurista crec que el tema de fons convida a reflexionar sobre el nostre món, un món a la deriva de la mateixa manera que la illa Meteca es troba dins una ficció literaria.


Editorial: Mondadori
ISBN: 9788439723561
Pàgines: 288
Preu: 18,90€ (E-Book: 12,99€)

El valencià Robert Juan-Cantavella (Almassora, 1976) és autor de les noveles "El Dorado" (Literatura Mondadori, 2008), l'experimental "Otro" (Laia Llibres, 2001), i del llibre de relats "Proust Fiction" (Poliedro, 2005; Le cherche midi, 2011). Va ser cap de redacció de la revista de cultura 'Lateral', i coeditor de la revista literaria on-line 'The Barcelona Review'. També és traductor i escriu en diversos mitjans. Actualment viu a Barcelona.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies