“L’hivern rus” de Daphne Kalotay
7Valoració

Un collaret que amaga un secret que ha marcat tres vides. Una història d’amor, traïció i perdó.

Quan decideix subhastar la seva notable col·lecció de joies, la Nina Revskaia, antiga gran estrella del ballet del Bolxoi, creu que s’abaixa definitivament el teló de la seva vida. Però en comptes d’això comencen a envair-la els records de la seva pàtria i els fets que 50 anys enrere van trencar-li el cor.

A Rússia va descobrir la màgia del teatre. A Rússia es va enamorar d’un poeta. A Rússia va patir la repressió estalinista. I va ser a Rússia on un descobriment terrible va donar peu a una greu traïció i a una enginyosa fuga que va dur la Nina a fugir primer a Occident i finalment a Boston.

La Nina ha amagat els seus secrets durant mitja vida. Però hi ha dues persones que no permetran que el passat continuï enterrat: la jove Drew Brooks, inquieta empleada de la casa de subhastes, i el Grigori Solodin, un catedràtic de literatura russa que creu que aquelles joies poden ser la clau del seu passat boirós. I resoldran l’enigma relacionat amb una carta d’amor, un poema i un collaret d’origen desconegut.

Combinant passat i present, Moscou i Boston, la primera i lluminosa novel·la de Daphne Kalotay retrata l’alt preu de l’amor i la incertesa, però també la perseverança de l’esperit humà, que en circumstàncies adverses persegueix la bondat i el perdó. Un llibre que captiva fins a l’última pàgina.

L’hivern rus” és una novel·la molt recomanable per als amants del ballet i l’estética russa del Bolxoi, sense oblidar als amants de les joies i les tradicions.

No us ha passat mai que teniu una joia o un record familiar que és inestimable per vosaltres? Doncs és aquest sentiment el que trobareu al llarg de la novel·la, com un record que no té preu per aquell que el posseeix encara que el record no sempre vagi acompanyat d’una escena tendre i delicada.

Daphne Kalotay planteja una novel·la formada per setze capítols, repartits en tres llibres i uns quants lots de joies a punt d’entrar a subhasta. Sense cap mena de dubte jo em quedo amb el lot 71, no pel seu valor si no per la història que hi ha al derrera.

L’autora s’ambienta en fets històrics, encara que hi regna la ficció. Al final de la novel·la en la nota de l’autora podem trobar el llistat de llibres en que s’ha basat per donar aquest toc real a la història i per poder portar la imatge del Bolxoi a una visió més humana i no només la visió de les ballarines sobre l’escenari amb els tutús i les puntes.

Conté un reflex de la vida cultural i quotidiana de la URSS i com era la vida més enllà de teló de ferro en una època difícil i complicada. Sense oblidar el reflex de la vida més moderna on la Drew i en Grigori desvtllen pas a pas, petites parts d’una història que arriba a l’ànima d’una manera molt elegant.

Un perfecte trencaclosques on tenim peces com: el ballet, les joies, els dietaris personals, les intrigues i els secrets, totes elles buscant una resposta més espiritual que mundana.


Editorial: La Campana
ISBN: 9788496735552
Pàgines: 528
Preu: 25€

L’autora de l’aplaudit recull de relats “Calamity and Other Stories”, Daphne Kalotay, és llicenciada en literatura i màster en escriptura creativa per la Boston University. Ha estat becària a la Christopher Isherwood Foundation, a Yaddo i a la MacDowell Colony, i també beneficiària d’una beca Rose en arts creatives pel Vassar College. Ha ensenyat escriptura creativa a la Boston University, al Middlebury College i al Skidmore College, i viu a les rodalies de Boston.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies