Historias Cortas de Naoki Urasawa
7Valoració

L’any 1994 es publicava el primer número de la sèrie manga “Monster”, la història d’un metge que salva la vida a un nen que resulta ser una mena d’anticrist. La sèrie va durar vuit anys i va proclamar Naoki Urasawa com a mestre del manga. Un estatus que s’ha mantingut gràcies a la publicació de l’excel·lent “20th Century Boys” (1999-2006), guanyadora del premi a la “millor obra estrangera publicada en Espanya” l’any 2005 en el Saló del Còmic de Barcelona, adaptada al cinema (aquí directament a DVD) i origen de la seqüela “21th Century Boys” (2007).

El premi de Manga Shogakukan (3 vegades), el Premi Cultural Texuka Osamu (2 vegades) o el Kodansha Manga Award, són alguns dels premis que acumula aquest mestre del manga, i no és metàfora. Després de llicenciar-se en Ciències Econòmiques a la Universitat de Meisei, l’any 2008 Urasawa ocupà una plaça de professor de manga en la Universitat de Nagoya. Mèrits al que s’arriba amb molta sort o per molt de treball, i podem dir que Urasawa combina això últim amb un talent natural, visible ja en les seves primeres obres, històries curtes per a diverses publicacions que van servir a Urasawa per a definir el seu propi estil.

Les “Historias cortas de Naoki Urasawa”, publicades en un sòl volum per Planeta DeAgostini Cómics, recull bona part d’aquestes peces originals del anys 80. Històries en les que abunda l’humor lleuger i la diversitat d’estils. Un poti-poti en el que encara no trobem el caliu del suspens de les seves obres posteriors, però en les que sí s’aprecia el seu estil gràfic, tant en el disseny de personatges com el seu art en la plasmació del moviment.

Entre les històries que hi trobem potser cal destacar les protagonitzades per Yamashita, un policia aspirant a cantant, de les més divertides de l’antologia. 7 de les 27 històries del volum recullen les peripècies d’aquest policia. Històries en les que no falten ni l’acció ni el “desig per les calcetes” (per dir-ho d’alguna manera).

La compilació és complementa amb una curiosa entrevista a Urasawa realitzada l’any 2000, en la que l’artista del manga es mostra molt escèptic sobre la seva pròpia obra. Però si bé és cert que aquestes obres queden lluny del perfeccionisme de Monster o 20th Century Boys, resulta fàcil veure la llavor d’un arbre molt fructífer i del que segur seguirem gaudint de la seva fruita. De fet, Planeta DeAgostini ja ha anunciat la publicació en Espanya de la seva darrera obra: Billy Bat. Mentre arriba el moment res millor que perdre’s en aquest llibre.


Editorial: Planeta DeAgostini Cómics
Pàgines: 576
Preu: 22 €
Guió: Naoki Urasawa
Dibuix: Naoki Urasawa

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X