"Una judia americana perdida en Israel" de Sarah Glidden
6Valoració

Nascuda a Boston l’any 1980, Sarah Glidden debuta en el món del còmic amb aquestes memòries. Anteriorment, els seus minicòmics han rebut nombrosos guardons i han aparegut en diverses antologies. “Una judía americana perdida en Israel” és just el que anuncia el seu títol, el trajecte de la pròpia autora Sarah Glidden quan l’any 2007 decideix aprofitar el programa “dret de naixement” que ofereix a tots els jueus del món una visita pagada a Israel.

L’autora ja adverteix que la seva intenció és descriure honestament els successos tal i com els va viure. I és que “Una judia americana perdida en Israel” no s’apropa al conflicte amb ànim de jutjar bons i dolents. Es tracta més aviat de plantejar les contradiccions que pateix una jove jueva en el seu primer viatge a Israel quan no s’identifica amb el poble al qual pertany.

I és que Sarah arriba  carregada d’idees preconcebudes, preparada per posar en dubte tot el que el guia del programa “dret de naixement” els expliqui en relació a la història d’aquest poble, buscant respostes i confrontant opinions. El trajecte és una lliçó d’història, però sobretot dels seus paranys i de les múltiples versions que pot tenir segons sigui explicada per uns o altres. No acaba resolent res de res, però si que és una versió divulgativa del conflicte.

El que es constata és un desequilibri, fruit del que va ser l’aventura real de la protagonista. Costa traspassar la frontera i conèixer de primera mà el que n’opinen els palestins, malgrat els esforços de la protagonista. El viatge està orquestrat a mena de redempció per als israelians, intentant donar un per què del seu comportament a partir d’alguns esdeveniments històrics.

No es resol la confusió de la protagonista, però convida –i molt!- al diàleg i al respecte per a tots al pobles, per a tots els estats i religions, valorant de la mateixa manera els símbols d’uns i altres, i amb una clara voluntat pacifista i crítica amb tot tipus de violència, plantejant preguntes i oposant sempre un pensament autocrític.


Editorial: Norma
ISBN: 978-84-679-0478-9
Pàgines: 206
Preu: 19,50€

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X