“Little Britain” és un xou d’esquetxos que proposa un recorregut surrealista per les illes britàniques. Una sèrie amb un humor àcid, demolidor i sense pietat que mostra una societat i uns personatges com beneits, sense dos dits de front, miserables, cervesers i obesos. Humor sense pietat.

“Little Britain” és un xou d’esquetxos que proposa un recorregut surrealista per les illes britàniques. ittle Britain va començar com un programa de ràdio de la BBC Radio 4, produït per Ashley Blake., abans de fer el salt a la televisió al 2003. El seu èxit a la petita pantalla ha superat amb escreix el que va tenir a les ones. El títol del programa és una fusió dels termes Little England i Great Britain, i és també el nom d’un barri d’arquitectura Victoriana i d’un modern carrer de Londres.

Aquests esquetxos que conformen l’estructura de “Little Britain” són protagonitzats per una sèrie de personatges fixos, enllaçats per la narració de Tom Baker (famós per ser el Quart Doctor a la sèrie “Doctor Who”) que presenten aspectes de la vida a Gran Bretanya amb ironia i mordacidad fent referències absurdes al caràcter nacional.

Matt Lucas i David Walliams són els creadors, escriptors i protagonistes d’aquesta sèrie. Ells dos fan tots els personatges principals d’aquesta sèrie que va tenir tres temporades i un parell d’especials. S’ha fet una versió americana de la sèrie, amb els mateixos dos actors principals, titulada Little Britain USA creada el 2008. Aquesta sèrie s’emet a HBO als EUA, i també al Canadà a HBO Canadà i a The Comedy Network.

La sèrie “Little Britain” ha estat reconeguda amb diversos guardons, entre els quals cal destacar dos BAFTA (2003 i 2004) a la millor sèrie de comèdia i la Rosa d’Or (2005) a la millor comèdia.

EL TRÀILER

MATT LUCAS I DAVID WALLIAMS, ELS “PUTOS” AMOS

Ja ho hem dit. Matt Lucas i David Walliams són creadors, escriptors i protagonistes de “Little Britain”, vaja els amos absoluts. Ells dos interpreten tots els personatges principals i s’han convertit en uns dels còmics britànics amb més futur. Els personatges de “Little Britain” mos­tren tota la bogeria, la dolenteria i la peculiaritat de la vida moderna a diferents indrets del Regne Unit. “Little Britain” és un univers paral·lel, petit i surrealista, habitat per excèntrics, llunàtics i inadaptats que viuen en ciutats amb noms tan estranys com Flange o Scoffage.

Personatges com una adolescent que va canviar el seu fill per un CD de Justin Timberlake, el travestit menys convincent del món, un gai que no vol acceptar que no és l’únic homosexual del seu poble, un adolescent que se sent atret per l’àvia del seu millor amic, un hipnotitzador que utilitza els seus poders per aconseguir cites amb dones, una antiga estrella de televisió, un escriptor que treu al mercat centenars de novel·les romàntiques a la setmana o un home que va en cadira de rodes i que en realitat pot caminar són alguns dels que apareixen a “Little Britain“.

Mat Lucas i David Walliams, són també creadors de la recent “Come Fly with Me“, una comèdia sobre els aeroports britànics.

QUE EN DIU LA CRÍTICA I EL PÚBLIC

“Litlle Britain” va rebre crítiques molt favorables en el moment de la seva estrena, sent qualificada com una de les comèdies més innovadores del 2003.

Per part del públic “Little Britain” també va ser ben acollida, el que demostra la flema britànica i com saben riure d’ells mateixos. La sèrie ha generat un munt de marxandatge com samarretes, tasses i gorres porten estampades algunes de les frases més populars muletillas, com “sóc l’únic gai del poble”.

L’èxit d’aquesta comèdia, diferent a tot el que s’havia vist, va trencar fronteres, arribant fins als Estats Units on diverses celebritats es van declarar seguidors, com Nicholas Cage, Johnny Depp, George Clooney o Kylie Minogue. Finalment la sèrie ha tingut la seva versió americana, que curiosament, ja no ha estat tant ben acceptada per la crítica.

OPINIÓ


Anem al gra Little Britain és una sèrie sorgida de la mala llet de Matt Lucas i David Walliams. És una sèrie cruel amb els seus personatges, criatures exagerades on les hi hagi. Sempre mira de trencar tabús, desconcertar, fins i tot, fer-te sentir incòmode ficant-se amb col·lectius dels que considerem intocables. És un humor que no està exempt de critica real i en certa manera, si ens posem a comparar és com una mena de Polonia i Crackòvia però ficant-se amb la societat en general i amb un humor de broc molt gros.

“Little Britain” us desconcertarà, fins i tot, arribareu a pensar que és desagradable i que s’han passat, però també us puc garantir que encara que només sigui pel desconcert acabareu rient del que acabeu a veure.

QUAN I ON S’EMET?

A partir del 21 de maig, cada dissabte a les 23.00, al canal 3XL. I a partir del 4 de juliol, durant tot l’estiu, els dissabtes i, de dilluns a dijous, a la franja de late night.

Canal + també emet la sèrie en diversos horaris.

Creadors: Matt Lucas i David Walliams
Intèrprets: Matt Lucas i David Walliams
Cadena: BBC
Durada dels capítols: 30 minuts

Web oficial:

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies