El passat 10 de maig es va estrenar a La Villarroel “Coses que dèiem avui”. Títol tret de la discografia dels Beatles, s’organitza en tres peces breus i delirants ambientades en tres restaurants. Tres peces de NeilLaBute amb la infelicitat com a teló de fons,  vist des de la perspectiva de les relacions de la parella.

Romance”, una parella de gais, interpretada sense gaire esma per Andrew Tarbet i Norbert Martínez, on en un restaurant japonès furguen en la seva història passada, inacabada  per intentar netejar la seves consciències.  Mig en anglès i mig en català, aquesta peça és potser la més fluixa de les tres, amb un diàleg avorrit que il·lustra una situació que a l’espectador li és més coneguda que les altres.

“Les fúries”, on el deliri pren més força quan Paula, interpretada per Mireia Aixalà intenta deixar a la seva parella Jimmy, Xavier Ricart, en un restaurant mexicà. La dificultat afegida és la d’una germana que fa por, interpretada per Oriol Guinart, que ens regala un discurs d’intencions del que no se’n desaprofita res. La cambrera eixerida del restaurant i el client misteriós de la taula del costat, tot i que no surten als crèdits del díptic, acaben de donar a la història ritme, sorpresa i deliri.

I finalment “Helter Skelter”, una altra picada d’ullet als Beatles, ambientada en un restaurant xic de París, on frases com “tots participem de les orgies i després ens queixem a les persones que estimem” de Cristina Genebat ja denota la intensitat amarga que agafarà l’escena juntament amb Ernest Villegas.

I així, des de l’exterior dels restaurants, les tres peces breus i delirants ens fan reflexionar al voltant de la de vegades pressuposada relació de parella i felicitat, tot escoltant un bon grapat de cançons que algunes, parlen per sí soles.


Es pot veure a: La Villarroel
Text: Neil LaBute
Intèrprets: Andrew Tarbet, Norbert Martínez, Oriol Guinart, Xavier Ricart, Mireia Aixalà, Cristina Genebat, Ernest Villegas

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies