Carta Blanca
8Valoració

Fa 13 anys, una substància amb propietats fixadores en el cabell de Cameron Diaz elevava als Germans Farrelly als altars de la comèdia. Amb la corona en el cap van omplir el seu regne de ximples, grossos i siamesos. De seguida el seu humor es va tornar inconfusible. La seva mescla d’irreverència, frescor i cert gust per al mal gust, els va proporcionar fruits tan àcids com “Algo pasa con Mary”, “Amor ciego” o “Pegado a tí”. Per desgràcia darrerament aquests fruits han anat perdent allò que els feia tant apetitosos i els amants de la comèdia s’han deixat seduir per Sr.Judd Apatow (“Virgen a los 40”, “Lío embarazoso”, “Hazme Reír”).

Però els Farrelly, disposats a recuperar la importància del seu cognom, ens sorprenen amb una carta (blanca) que amagaven sota la màniga i amb ella pretenen guanyar la partida.

Amb un guió que no ha d’envejar gens al de “Algo pasa con Mary”, “Carta Blanca” ens explica la història d’uns madurets (Owen Wilson i Jason Sudeikis) als que les seves dones els han concedit una “carta blanca”, entenguen-se aquesta com una setmana en la que poden fer el que els hi vingui en gana sense que això repercuteixi en el seu estatus matrimonial. Una situació ideal per poder explotar tot allò immadur que encara perdura (i fins i tot muta) als 40.

Tot i que Owen Wilson és el principal atractiu d’un càsting disbauxat, no n’és l’únic. I és que “Carta Blanca” es veu molt recompensada pels seus companys, tant pel coprotagonista Jason Sudeikis (“Saturday Night Live”) com per uns secundaris que saben molt de fer riure, com Stephen Merchant (“Extras”) o J.B. Smoove (“Larry David”). Tampoc hi falta la seducció encisadora de la mà de Nicky Whelan (la nova Cameron Díaz?).

Acudits escatològics i membre virils al servei d’una trama davant la qual resulta molt difícil deixar de somriure entre rialla i rialla. “Carta Blanca” recull algunes de les escenes que segur deixaran empremta en la filmografia d’aquest germans en estat de gràcia. I, a més, un final ocult “obra mestra” i una banda sonora que inclou als Empire of the Sun. Una festa.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies