"Si tu em dius vine ho deixo tot..." Albert Espinosa
9Valoració

“No desitges ser feliç en tots els aspectes de la teva vida…? No haver d’acceptar res que no t’agradi? Sentir que la vida la controles tu i no vas a remolc del vagó 23…?”
No vaig respondre… Finalment em va mirar i em va fer les tres preguntes que portava desitjant que algú em fes des de feia anys:
“Vols o no vols controlar la teva vida? Vols o no vols ser l’amo de tots els teus moments? Vols?”
Vaig dir que sí, el sí més alt i més potent que ha sortit dels meus quaranta anys de vida”

Un home abandonat per la seva parella reviu la seva infància per trobar-se a si mateix, mentre busca un nen desaparegut.

En Dani es dedica a buscar nens desapareguts. En el mateix instant en que la seva parella fa les maletes per abandonar-lo, rep la trucada de telèfon d’un pare que, desesperat, li demana ajuda, el seu fill Izan ha estat segrestat, el cas el conduirà a Capri, lloc on afloren records de la seva infantesa i dels dos personatges que van marcar la seva vida.

D’una banda, el senyor Martin, un home que va conèixer quan tenia 10 anys i li anaven a treure les amígdales i que entendreix el cor del lector, però s’agraeix que l’experiència s’expliqui des de la visió d’un nen de deu anys i com aquest aprèn una lliçó de vida; de l’altra en George, un home que coneixerà tres anys després en el seu primer viatge de fugida cap a Capri. Un home del que aprendrà a buscar les perles de la seva vida i aquelles que es transformaran en diamants.

El retrobament amb el passat portarà a Dani a reflexionar sobre la seva vida, sobre la història d’amor amb la seva parella i sobre les coses que realment importen.

Una novel·la que amaga dins d’una història d’un home que és dedica a buscar nens desapareguts, una història de debò, d’aquelles que és impossible que et deixin indiferent, una història on aprenem que afortunadament el pas del temps acostuma a donar un to còmic a allò que només va ser dramàtic.

És la història d’un nen diferent, que fuig de la seva vida i aprèn de cada persona que coneix en el seu camí. Un llibre que regala esperança, que ens avisa que hem de mirar bé per trobar les persones que ens ajudaran a viure, les nostres perles, i que a la vida hi ha més caigudes que èxits, i per això em de perdre la por a la vida. Hem de buscar ser feliços cada dia, sabent que estimar és més important que ser estimat i que cadascú marca el seu propi camí.

Al llibre ens diu que la intensitat no la marca el temps, sinó l’emoció que resideix a dins d’un. Aquesta novel·la és així, amb molt poques paraules alimenta l’ànima de cadascú i la pots rellegir sempre trobant un to diferent.

La veritat és que no me l’esperava així, és profund, dur i alhora càlid, alliçonador, amb perspectiva i sobre tot planer, cosa que fa que quan el comencis no el puguis deixar. És per això que seguint les dèries d’en Dani, aquest llibre va directament al calaix de la tauleta de nit. I si mai trobeu alguna perla que us diu: ¡Vine…! Aneu-hi… pot ser el vostre diamant.

“Dedicada a tots els que segueixen volent ser diferents i lluiten contra aquells que volen que siguem iguals.”Albert Espinosa


Editorial: Rosa dels Vents (català) - Grijalbo (castellà)
ISBN: 9788425346071
Pàgines: 201
Preu: 15,90€ - 10,99€ (e-book)

Albert Espinosa és creador de les pel·lícules “Planta 4 ª”, “Serà que ningú és perfecte”, “La teva vida en 65 ' ”, “No em demanis que et besi perquè et besarè” i “Herois”. Entre els seus treballs més destacats com a actor es troba el personatge del Dr Utrera en la sèrie de TVE Abuela de verano, que li va proporcionar el premi d'actor revelació de l'any. Col.laborador habitual de programes de ràdio, també escriu setmanalment una columna en el Periodico de Catalunya. També és creador i guionista dels 13 capítols de l'exitosa sèrie de televisió “Polseres vermelles”, emesa per TV3. “El món groc”, el seu primer llibre de no ficció, va ser un rotund éxit amb més de 25 edicions, de la mateixa manera que la seva primera novel·la “Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fossim tú i jo” (Grijalbo 2010) que ha superat les vendes de l'anterior i ha estat publicada a Alemanya, França, Itàlia, Polònia i Portugal.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies