"Un traïdor com els nostres" de John Le Carré
9Valoració

Un jove professor de la Universitat d’Oxford i la seva preciosa parella, una prometedora advocada, passen unes vacances en una paradisíaca illa del Carib, una experiència que mai podran oblidar. Aquest és el punt de partida que ens proposa John Le Carré, que als seus 80 anys, torna amb una emocionant història d’espionatge.

Un traïdor com els nostres” s’endinsa en la delinqüència internacional i en les relacions amb els governants.  Gràcies a la redempció de Dima, un dels més importants blanquejadors de diners, el lector descobreix com funcionen aquestes màfies i com es relacionen amb els polítics per poder dur a terme les seves fosques pràctiques.

Una jove parella, la Gail i en Perry, són sense voler els intermediaris per poder desemmascarar tota la trama davant les autoritats britàniques. El professor i l’advocada desconeixen les xarxes de delinqüència internacional i encara més el funcionament del servei d’espionatge anglès. Aquest és un dels encerts de la novel·la, la descoberta simultània del lector i dels protagonistes dels secrets del crim organitzat i dels qui van a la seva cerca.

Un traïdor com els nostres John Le Carré

No tot és tan fàcil com sembla, no hi ha bons ni dolents, el món no és un escenari maniqueu com a vegades ens fan creure, i aquí és on radica un altre dels punts forts del llibre. Le Carré es documenta i és capaç de descriure una realitat actual d’una forma molt creïble. A la vegada aprofundeix en els personatges, en les seves emocions, en l’amor, en les seves alegries, les pors i les inseguretats.

John Le Carré torna a demostrar amb aquesta obra el per què és considerat un dels millors escriptors de novel·la d’espies de les darreres dècades. Un tema ben desenvolupat amb uns personatges ben construïts i una escriptura àgil fan de “Un traïdor com els nostres” una novel·la interessant que captivarà al lector. Segurament aquest ritme cinematogràfic olora a una adaptació a la gran pantalla com ja va passar amb “El sastre de Panamà” o amb “El jardiner constant”.

Amb aquestes credencials John Le Carré planta cara al boom de la novel·la negra nòrdica. Res millor que la nova obra d’una llegenda viva per aquest Sant Jordi.


Editorial: Edicions 62. Col·lecció El Balancí
ISBN: 978-84-297-6711-7
Pàgines: 384
Preu: 22,90 €

John Le Carré (Poole, Gran Bretanya, 1931). Gran referent mundial del thriller d'espionatge en temps de la guerra freda, Le Carré ha adaptat la seva personal mirada narrativa als conflictes propis del segle XXI com prova l'èxit de les seves darreres novel·les que comprenen "El jardiner constant" (2001), "Amics absoluts" (2003), "La cançó dels missioners" (2006) i "L'home més buscat" (2009).

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies