1 de 4 a l'especial Sant Jordi 2011

El cinema té la porra dels Oscars, la música els premis Grammy, la televisió els index d’audiència i el futbol la “travesa”.  Des de La Finestra Digital volem fer les nostres porpostes pel dia de la literatura per excel·lència, el 23 d’abril, la Diada de Sant Jordi, on milers de ciutadans prenen els carrers i ramblejen. Un dia on a les ciutats i pobles se sent la flaire de les roses i les tapes dels llibres donen una nova vida i un nou color a cada racó.

Aquest any 2011 tenim una gran oferta de titols, autors i editorials. Però no penseu trobar-los tots aquí, ja que part de la màgia del dia és buscar i remenar el llibre ideal per a cadascú.

Esperem que la nostra sel·lecció us ajudi amb la tria, i ens gradaria molt que compartissiu amb nosaltres quins llibres us han regalat i quins heu regalat. Serà una manera de compartir la Diada amb vosaltres.

NARRATIVA

El secret de PicassoEl secret de Picasso” és una novel·la vibrant, vital, excitant, trepidant i fulgrant, on la realitat és barreja amb la ficció amb una dosi d’elegancia i claredad que dóna com a resultat un còctel molt adictiu.

Molt recomanable per a tots, encara que no us agradi gaire Picasso i la seva obra. La història que l’autor ens explica va molt més enllà, deixant a Picasso com a fil conductor d’un gran nombre d’històries que s’entrellacen formant un quadre creatiu en sí mateix.

Autor: Francesc Miralles. Editorial: Grup 62.

Web del llibre
Crítica

 

L'home de la maleta“L’home de la Maleta” Premi Sant Jordi 2010. Una mirada burleta sobre els models familiars d’avui. El món va molt de pressa. Descol·locat però gat vell, mira al seu voltant amb una mirada càustica i explica el que veu en un relat divertit i sense complexos, tal com raja. L’home de la maleta n’ha vist de tots colors i se sent un supervivent, un individualista obsessionat per la família, un espavilat que necessita afecte. Quan menys s’ho espera, les investigacions obertes sobre el seu passat fan un tomb sorprenent que el trasbalsen.

Autor: Ramon Solsona.  Editorial: Proa.

Web del llibre
Crítica

 

El llegat de la Vall“El llegat de la Vall” és un entramat entre el passat i el present, el com era i el com és. Una història que es podria resumir en la frase d’un dels protagonistes que diu: “La vida continua”, i com el destí de dues persones i l’amor que existeix entre elles pot resurgir per un pergamí.

Autor: Jordi Badia i Luisjo Gómez. Editorial: La Magrana

Web del llibre
Crítica

 

 

El millor lloc del món“El millor lloc del món”. Una novel·la poblada per una xarxa de personatges que busquen el seu lloc al món, escrita amb humor i amb trets autobiogràfics. La novel·la transcorre entre la Barcelona grisa, lenta i temorosa dels anys seixanta, on queden restes d’un temps que s’acaba, i l’actualitat, envoltada de decisions ràpides i passions breus. Famílies d’abans, homes i dones d’ara, en diversos escenaris.

Autor: Rosa Cullell. Editorial: Ara Llibres. Amsterdam Llibres (Català). Now Books (Castellà).

Web del llibre

 

 

1Q84“1Q84”. En japonès, la lletra q i el nombre 9 són homòfons, els dos es pronuncien kyu, de manera que 1Q84 és, sense ser-ho, 1984, una data de ressò orwellià. Aquesta variació en la grafia reflecteix la subtil alteració del món en què habiten els personatges de la novel·la, que és, també sense ser-ho, el Japó de 1984. En aquest món en aparença normal i recognoscible es mouen Aomame, una dona independent, instructora en un gimnàs, i Tengo, un professor de matemàtiques. Tots dos perceben a la seva manera lleus desajustos en el seu entorn, que els conduiran de manera inexorable a un destí comú.

Autor: Haruki Murakami. Editorial: Tusquets.

Web del llibre

 

REEDICIONS

El inicio de la primavera“El inicio de la primavera”. Una novel·la que tracta temes com la política i com aquesta afecta als ciutadans, de l’idealisme i la violència. També dels errors i la confusió que a vegades planeja sobre cada un de nosaltres. I sobre tot, del amor i la compasió universal. Una obra que tracta temes molt profunds amb un lleuger somriure als llavis.

Autor: Penelope Fitzgerald. Editorial: Impedimenta.

Web del llibre
Crítica

 

 

Flora Poste y los artistas“Flora Poste y los aristas”. Aquesta novel·la irònica ha perdut la lluentor dels anys vint i en les seves pàgines podem trobar certa amargor i ressentiment. En aquestes pàgines l’autora no fa punt sense fil i recrimina el paper dels polítics i dels científics, sense deixar de banda el sarcasme en referir-se als frívols, egocèntrics, ridículs, presumptuosos, superbs i desconcertants filòsofs, pintors i escriptors. No deixa a ningú indiferent.

Autor: Stella Gibbons. Editorial: Impedimenta.

Web del llibre
Crítica

 

En aquest especialSegüent >>Següent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X