No seas amable conmigo
6Valoració

Qui no ha tingut un d’aquells dies en que tot el que ens envolta ens treu de polleguera? La cosa agreuja quan aquests tipus de dies són norma i un comença a pensar o que tot el món s’ha tornat boig o que hi ha quelcom en la nostra vida que no rutlla. “¿Soy yo o todo el mundo es idiota?”, aquesta és la pregunta que es fa Raúl, el protagonista de “No seas amable conmigo”, una història sobre les  misèries urbanes d’un  conformista insatisfet que ronda la trentena.

Dos anys després d’endur-se’n el II Premi Coll amb “El invasor microscópico” (2009, Glénat), Daniel Serrano (Oslo, 1976) i Josep Casanova (Sant Sadurní d’Anoia, 1976) tornen a conjugar les seves arts en aquesta novel•la gràfica publicada per La Cúpula. Amb aquest treball , la parella s’allunya una mica de l’humor hilarant que emanava “El invasor microscópico”  per endinsar-se en una història més costumbrista plena de referències.

Com John Cusack a “Alta Fidelidad” (Stephen Frears, 2000), Raúl treballa en una petita botiga de discos. Sembla perfecte, doncs a ell li agrada molt la música, però el problema és que no suporta tenir clientela. A casa no s’acaba d’entendre amb la Carla, la seva xicota, que a sobra el fa sortir a sopar amb amics que no suporta o anar de compres per fer un regal a nebot nounat. Com un fumador que intenta deixar el vici, arriba el moment en que Raúl se n’adona que ha de fer front al neguit que du a sobre si no vol acabar trasbalsat.

La típica crisi dels trenta revisada per enèsima vegada sense gaires innovacions però subtilment molt ben embastada i en la que són d’agrair tant el detallisme alhora de retratar a en Raúl com les referències a Nick Hornby, a Maurice Sendak, les auto-referències i, sobretot, les de caire musical, en les que hi tenen cabuda des de Marc Bolan o Bob Dylan, a Michael Jackson. I com a punt curiós, les “palles mentals” amb les que Raúl aconseguirà (o no) madurar d’una vegada.


Editorial: La Cúpula
ISBN: 978-84-7833-935-8
Pàgines: 118
Preu: 13 €
Guió: Daniel Serrano
Dibuix: Josep Casanovas

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X