"El descobriment de les bruixes" de Deborah Harkness
8Valoració

Comença amb absència i desig.

Comença amb sang i por.

Comença amb un descobriment de bruixes.

Al cor de la Biblioteca Bodleiana d’Oxford, l’apassionada historiadora Diana Bishop es topa, durant les seves investigacions, amb el manuscrit identificat com “Ashmole 782”. Descendent d’un antic llinatge de bruixes, Diana intueix que el manuscrit està relacionat d’alguna manera amb la màgia, però no vol tenir res a veure amb la bruixeria. I després de prendre algunes notes sobre els seus curiosos dibuixos, el torna sense perdre més temps a les prestatgeries. El que Diana no sap és que es tracta d’un manuscrit alquímic que ha estat perdut durant segles i el descobriment ha desencadenat que hordes de dèmons, vampirs i bruixes surtin a la llum envaint les sales de lectura de la Biblioteca.

Una d’aquestes criatures és Matthew Clairmont, un enigmàtic genetista, practicant de ioga i amant del bon vi i… també vampir mil·lenari. La seva aliança amb Diana es farà progressivament més íntima i poc a poc sorgirà entre ells una relació que farà trontollar els tabús assentats des de fa temps en un món secret i encantat.

La Diana haurà denfrontar-se a vells tabús i a reconciliar-se amb el màgic llegat dels seus ancestres, del qual ha intentat fugir d’una manera gairebé desesperada. Ara, junts la Diana i en Matthew, una bruixa i un vampir, han de lluitar per un futur incert.

El descobriment de les bruixes

La teoria de l’evolució de Darwin no va contemplar tots els éssers que habiten la Terra, però Deborah Harkness ho ha fet en aquesta emocionant i enginyosa novel·la. Des de Oxford a Nova York, i d’aquí a França, la màgia, l’alquímia i la ciència ens revelen els seus veritables vincles en el llibre definitiu sobre la bruixeria i els seus poders.

Per a tots aquells que vau començar a creure en la màgia per mitjà de la Embruixada o del Jove Harry Potter, per a tots aquells que creieu que les històries de vampirs han quedat barrejades amb novel·les molt roses o amb sèries de televisió per adolescents, us recomano que proveu amb aquest llibre, una mica més madur i sense tanta estètica gótica.

Novel·la històrica, novel·la fantàstica, novel·la romàntica i de suspens… sota la premisa “La màgia és el desig fet realitat”, “El descobriment de les bruixes” conté l’alè èpic de les grans obres.

Aquesta és una novel·la que enganxa màgicament des de la primera paraula, amb un llenguatge molt dinàmic, on el lector es sentirà transportat a un món on la fantasia pot portar la seva ànima a experimentar tota mena de sensacions i sentiments. Una obra, que encara que és un bon “totxo” és molt fàcil de pair i cada cop sembla més lleuger, cosa que no té res a veure amb l’alquímia.


Editorial: Edicions 62
ISBN: 9788429767681
Pàgines: 784
Preu: 24,90€

Deborah Harkness és professora d'Història a la Universitat de Southern California, Estats Units. Ha rebut les beques Fulbright, Guggenheim i National Humanities Center, i la seva publicació acadèmica més recent és "The Jewel House: Elizabethan London and the Scientific Revolution". Aquesta escriptora i historiadora americana ha estudiat durant anys tradicions i rituals màgics de l'Europa Medieval i Renaixentista. Ha publicat tant assaig, "John Dee's conversations with angels" i "The Jewel House", com narrativa fantàstica per a adults: "El descobriment de les bruixes". Li agrada escriure al matí molt d'hora, quan la ciutat encara dorm. Mai va prendre classes d'escriptura creativa i mai va pensar que algun dia arribaria a publicar. Curiositat: Té un guardonat bloc dedicat a la cultura del vi.

8 Respostes

 1. Teresa

  Aquesta novel·la m’ha agradat moltíssim. Està molt ben lligat el misteri, l’amor , la bruixeria i la màgia. Espero i desitgo que hi hagi una segona part.

  Respon
 2. JOANA

  Jo estic lleguint aquet llibre i la veritat el trobo molt interssant i m’agrada molt, també m’agradaria una segona part

  Respon
 3. Nuria Sanchez

  No us amoineu noies, ja hi ha una segona part i una tercera. S’ha convertit en una trilogia.

  Respon
 4. Nuria Sanchez

  Benvolguda Montse
  La segona entrega s’espera sota el títol: “Shadow of Night” (10 July 2012 in the US and the UK), aquí encara no tenim data de publicació ( de moment).

  Respon
 5. Marta

  Jo també me’l he llegit aquest llibre i em va agradar moltissim, me’n alegro que hi hagi una 2ona i 3 era part, ja tinc ganes que arribi aqui.

  Respon
 6. Es-ther

  Ja me’l he llegit tres vegades esperant la segona part, algú sap quan es publicarà en català?

  Respon
 7. Nuria

  Benvolguda Es-ther;

  en català encara no hi ha data, encara que en castellà ja ha sortit i t’aviso que està molt, però que molt bé, és mante a l’alçada.

  Respon
 8. Dolors

  Aquest llibre tot i que em va sorprendre molt en les seves primeres pàgines, de seguida em va enganxar; des del primer capítol fins a la darrera plana. És molt i molt bo; sorprenent, inesperat, genial. I en tinc moltes ganes, d’aquesta segona part. I de la tercera, si dieu que hi és.

  Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies