Penny Century
9.5Valoració

Jaime Hernández continua desenvolupant el seu univers que va començar a crear durant els anys 80. És un univers ple de dones fortes i personatges amb caràcter que viuen les seves relacions al límit. És l’univers de Hopey, Maggie i també de Penny Century. És un món ple d’emocions i d’excel•lència narrativa. És el món de Locas.

Penny Century és el quart volum recopilatori de les històries creades per Jaime Hernández a la publicació que té amb el seu germà Beto, Love & Rockets, un dels productes més importants de l’escena independent del còmic americà. El món de Jaime està ple de personatges sòlidament construïts, un grup de noies llatines a California des dels primers temps del punk fins al moment actual. Les protagonistes principals són Maggie i Hopey, dues dones amb històries d’amor que s’entrecreuen, que coincideixen i que després segueixen camins completament diferents, però que estan condemnades a ser amigues tota la vida. També tenim Penny Century (que dona nom a aquest volum), una noia que sempre havia volgut ser super-heroina, que acaba casant-se amb un milionari i obre una perruqueria, mentre al seu cap imagina altres possibilitats.

Aquest volum presenta històries dels personatges enquadrades en diferents gèneres, des del romàntic fins a la intriga i el terror. Jaime posa en escena les seves variades habilitats i influències i podem trobar una història protagonitzada per nens amb un estil que recorda els còmics de Charles Schulz (Snoopy) o Dan DeCarlo (Archie comics) o una altra de terror que ens porta al cap els còmics dels anys 40 i 50 de l’editorial EC. L’habilitat de Jaime Hernández per agafar les seves influències i construir alguna cosa nova, més moderna i completament adaptada al seu univers és excepcional. És un narrador experimentat, capaç de fer interessant una història de lluitadores de wrestling (‘Whoa Nellie!’, el primer capítol d’aquest volum), que a nivell de dibuix, sempre en blanc i negre, detalla de manera naturalista la figura femenina, els rostres plens d’expressió i els escenaris entre realistes i onírics.

Penny Century

I tota aquesta perfecció tècnica, de guió i dibuix, de narració visual i de paraula escrita, no comporta cap tipus de fredor en el resultat final de les històries. Al contrari, les vides de Maggie, Hopey, Penny Century i els altres protagonistes són totalment creïbles, plenes de sentiments propers, que fan riure i plorar, que permeten al lector creure, per un moment, que aquest món existeix i que, inevitablement, tots voldríem estripar una pàgina i obrir una petita porta a aquell món etern, fora del temps i l’espai, que conforma la imaginació de Jaime Hernández.


Editorial: La Cúpula
ISBN: 978-84-7833-933-4
Pàgines: 260 pàgines
Preu: 19 €
Guió: Jaime Hernández
Dibuix: Jaime Hernández

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies