El Rèquiem en re menor KV 626, es l’última obra de Wolfgang Amadeus Mozart, va ser compost per a orquestra simfònica, cor i veus solistes (soprano, contralto, tenor i baix). Divendres el vam poder sentir de nou a Santa Maria del Mar, però en aquesta ocasió amb la soprano Núria Dardinya , la mezzosoprano Marta Cordomí, El tenor Michael Terry, i el baríton Toni Marsol dirigits magistralment per el director Carles Coll.

Els instruments pels quals va ser compost el Rèquiem responen a l’esquema típic d’una orquestra simfònica de finals del segle XVIII, però una mica més reduïda. En l’obra intervenen:

Violins primers (uns 10 intèrprets).
Violins segons (uns 8 intèrprets).
Violes (uns 6 intèrprets).
Violoncellos (uns 4 intèrprets).
Contrabaixos (uns 2 intèrprets).
Fagots (2 intèrprets).
Trompetes (2 intèrprets)
Trombons (3 intèrprets).
Timbal (1 intèrpret).
Òrgan

Amb la Esglesia de Santa Maria del Mar, plena de gom a gom , i amb un silenci sepulcral, va començar el concert amb la introducció del tema Aver verum Corpus. Després del aplaudiments inicials va començar el concert amb un majestuós Réquiem æternam.

Posteriorment van anar desgranant el programa pulcrament tema per tema del programa, amb dos punts àlgids com el Dies Irae (la ira) i Lacrimosa, durant una hora aproximadament.

La combinació equilibrada de l’orquestra de cambra de l’Empordà i la Coral Cantiga sota la direcció de Carles Coll, va resultar tot un plaer per les orelles i per l’anima. Concert totalment recomanable en un lloc idíl·lic.

Setlist
I.Réquiem æternam
II.Kyrie eleison
III.Sequentia
Dies iræ
Tuba mirum
Rex tremendæ maiestatis
Recordare, Iesu pie
Confutatis maledictis
Lacrimosa
IV.Offertorium (Ofertorio)
* Domine Iesu Christe (Señor Jesucristo)
* Hostias et preces (Sacrificios y preces)
V.Sanctus (Santo, santo, santo)
VI.Benedictus (Bendito)
VII.Agnus Dei (Cordero de Dios)
VIII.Communio (Comunión)
* Lux æterna (Luz eterna)

L'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE), fundada a Figueres (Alt Empordà) l'any 1989, és l'única orquestra de corda profesional i estable a Catalunya. Ha actuat a 43 països dels cinc continents, portant a terme més de 2.500 concerts en els seus disset anys d'existència. CORAL CANTIGA Va néixer l’any 1961 la Coral Cantiga, fundada per Leo Massó. N’han estat directors el mateix Leo Massó, Oriol Ponsa, Edmon Colomer i –des de l’any 1981– Josep Prats. Ha fet nombrosos enregistraments per a ràdio i televisió (Catalunya Música, RNE, TVC, TVE) i ha ofert concerts a les principals sales de Barcelona (Palau de la Música Catalana, Auditori) i en importants festivals i temporades d’aquesta ciutat (Setmana de Música Religiosa, Festival de Música Antiga, Festival Grec, etc.). També ha actuat al Palau de la Música de València, al Festival de Música Religiosa de Cuenca, a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid i en diversos festivals internacionals (Autun, Loughborough, Flandes...).

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X