Río
6Valoració

Carlos Saldanha rendeix homenatge a la seva terra natal amb un film d’animació ple de llum, color i ritme. Saldanha, un dels grans de la Blue Sky i responsable de codirigir la primera Ice Age i  fer-se càrrec en solitari de les dues següents, s’endinsa en la capital brasilera per explicar-nos la història d’una aventura protagonitzada per un per un guacamai de color blau.

Blu és el nom del guacamai de companyia que viu amb la seva propietària en un poble de Minnesota. Un simpàtic ocellet que ni tan sols ha tingut l’oportunitat d’aprendre a volar i que en nom de la ciència i la supervivència de la seva espècie es capfica en un viatge a Brasil amb la missió d’aparellar-se amb Perla, una bella i única guacamai blava autòctona. Però una vegada en Rio de Janeiro, la cosa es complica i tots dos ocells són segrestats per uns contrabandistes d’animals. Tots dos viuran una odissea entre carnavals i ala deltes per escapar.

Però aquesta aventura de tall clàssic la parella de guacamais compten amb una sèrie de companys de viatge que no només ajuden als protagonistes, sinó que són un dels principals punt forts del film. Un tucà molt divertit, un gos ple de babes i un parell d’ocellets que canten i ho fan amb les veus de Will.I.Am i Jamie Foxx. A ells devem les majors gràcies de Río i les millors seqüències musicals, que malgrat no ser la panacea de l’emotivitat sí omplen de ritmes més actuals que llatins una banda sonora en la que també participen Taio Cruz, Sergio Mendez i Carlinhos Brown.

Visualment molt viva i exòtica, Rio no arriba a les cotes còmiques d’Ice Age però es gaudirà de la mateixa forma sobretot pels més petits de la casa, als que segur que el guacamai blu i el seu seguici els farà passar una molt bona estona.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies