La companyia valenciana La Dependent va presentar el divendres 1 d’abril Les Dones de Lockerbie al Teatre del Raval de Barcelona. Un espectacle basat en els tràgics fets que van tenir lloc en aquesta localitat escocesa prop del Nadal de 1988.

L’acció se situa al 1995, 7 anys després de l’accident. En una parella que encara intenta superar la mort del seu fill i que viatja per primer cop a Lockerbie per assistir a una cerimònia d’homenatge a les víctimes i en com va afectar al mateix poble, on també van haver-hi morts en estavellar-se l’avió contra els turons víctima d’un atac terrorista.

Han passat molts anys i sembla –o l’obra porta a pensar així- que només les dones de Lockerbie recorden aquest tràgic succés i, fins i tot, plantaran cara al cos diplomàtic americà per defensar les seves idees i impedir que es destrueixin el que es consideren les despulles de l’accident. Despulles que per elles tenen molt més valor i que pretenen rentar i tornar a les famílies com una manera de plantar cara a l’odi amb un gest tan desinteressat i altruista.

Aquesta obra, escrita per Deborah Brevoort, i que també s’ha vist en escenaris anglesos pretén un exercici arriscat. Representar un bocí d’una tragèdia real i que ha marcat per sempre les vides de tanta gent, no és una tasca fàcil, però no recomanaria l’obra. Com un exercici per descobrir un altre tipus de teatre, potser sí, però amb tot el que escoltem cada dia, crec que una sortida al teatre ha de ser més lúdica i entretinguda.

Potser és que ens falta acostumar-nos a veure aquest gènere en teatre i en cinema ens resulta menys complicat.


Es pot veure a: Teatre del Raval
Text: Deborah Brevoort
Intèrprets: Verònica Andrés, Empar Ferrer, Joan Gadea, Pepa Miralles, Amparo Oltra, Pep Sellés, Laura Useleti

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies