"Ningún hueso roto" de Kathy Reichs
6Valoració

La investigadora Tempe Brennan ha de viatjar a Carolina del Sud per substituir un col·lega i coordinar a un grup d’estudiants d’arqueologia que treballen en un cementiri d’indis americans. El tranquil i rutinari treball de camp aviat es veu alterat en descobrir a l’antic jaciment indi un esquelet recent. Emma Rousseau, la forense local i vella amiga de Tempe, la convenç perquè s’encarregui d’investigar un cas que a poc a poc es va complicant, igual que la seva vida personal, en què sobtadament competeixen per les seves atencions la seva parella Ryan i el seu ex-marit Pete alies “Sabi Letò”, que investiga la desaparició de Helen Flynn. El rastre de pistes trobades en anar apareixent nous cadàvers conduirà a Tempe a una clínica gratuïta on l’ambient és hostil i semblen existir secrets que poden arribar a ser perillosos.

Una novel·la que posa els pèls de punta i molt gràfica, tant que, de vegades, penses que una mica menys de termes forenses no estaria malament. Estem acostumats a les novel·les de sèrie negra en les quals hi ha un mort o més, arriba la policia i la tasca del forense es troba en un redactat de paper. En aquesta no, és en aquest punt on l’autora ens posa en situació amb una classe magistral d’anatomia.

La trama està molt ben redactada i les històries secundaries com la de la seva amiga Emma, o la relació amb els homes de la vida de la Tempe són molt rodones. Jo m’esperava més una novel·la de “Bones”, però la Tempe és força diferent a la de la tele. Coincideixen en la manera de treballar, en la minuciositat i el caràcter en general. Però en quant a terreny personal, la Tempe del llibre ha evolucionat, és més gran i no tant “cap quadrat”, té una filla, un ex i parella. I sobretot sap demostrar afecte cap als demés. En definitiva no és tan freda, no és tan Bones.

S’ha de reconèixer la mentalitat analítica de l’autora en la novel·la, ja que les seves descripcions dels llocs, de les situacions, dels personatges són de caire ascendent, t’ho explica tot fent-ne un anàlisi detallat com qui descriu un quadre començant per una punta i acabant en l’altre, gairebé no deixa lloc per la imaginació ja que ho dóna tot força mastegat.
Es nota que l’autora demostra millor que mai els seus coneixements forenses i la seva habilitat per a construir històries en què la tensió creixent deixa sense alè al lector.

És una novel·la per estomacs forts. Abstenir-se persones amb insomni, hipocondríacs i poc acostumats a llibres on els morts parlen més que els vius. Això si, si és una novel·la del vostre estil us adverteixo que enganxa molt, els capítols estan molt ben lligats entre ells i et deixa més d’una vegada amb l’ai al cor.


Editorial: RBA
ISBN: 9788498679519
Pàgines: 416 pags
Preu: 21 €

Kathy Reichs, antropòloga forense del Departament Forense de l'Estat de Carolina del Nord i del Laboratoire de Sciences Judiciaires et de Médecine Legal de la província del Quebec i membre del Comitè Assessor de la Policia Nacional Canadenca, és una dels cinquanta-sis antropòlegs forenses acreditats per l'American Board of Forensic Anthropology. Professora d'Antropologia a la Universitat de Carolina del Nord, va obtenir el doctorat en Filosofia a Northwestern. Ha escrit diverses novel·les protagonitzades per Temperance Brennan. Reichs és autora també de Déjà Dead, bestseller del New York Times, Premi Ellis 1997 a la millor novel·la de nous autors. Viu entre Charlotte i Mont-real. D’altra banda, és una reconeguda escriptora de novel·les de misteri i la seva protagonista, Temperance Brennan, comparteix amb ella professió, algunes característiques de caràcter i diversos casos reals. Altres títols a RBA són: “Informe Brennan”, “Lunes de ceniza” i “Tras las huellas de Cristo”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies