Piraña 3D
6Valoració

Uns moviments sísmics provoquen que s’obri una caverna subterrània on una espècie de piranya que es considerava extingida ha sobreviscut des de temps gairebé prehistòrics. Aquesta caverna queda connectada amb el llac Victoria, un lloc habitualment tranquil però que desafortunadament un cop a l’any s’omple de joves universitaris que celebren la festa de la primavera. La Sheriff Julie Forester (Elisabeth Shue) haurà de salvar la vida de la seva família i de tots els visitants del llac que s’enfronten al voraç atac de les piranyes.

El plantejament de ‘Piraña 3D’ sona a alguna cosa ja vista a milers de pel·lícules. I és completament normal ja que en una producció d’aquest tipus el que importa és l’animaló o monstre que dóna nom al títol, sigui una serp, Godzilla, un fantasma o, com toca ara, una simpàtica piranya. Bé, uns quants centenars d’aquests animalons.

Alexandre Aja té clars quin són els ingredients  que ha de presentar per satisfer als seguidors habituals d’aquest gènere: monstres interessants, molta sang i un punt de sexe. Per això ambienta la pel·lícula en un llac ple d’universitaris celebrant una festa, així és fàcil de posar en pantalla moltes noies parcialment nues i alguns nois també, però la diferència és tan gran que resulta evident el públic a qui es dirigeix la pel·lícula. En aquest entorn les piranyes troben un oasi de carn on alimentar-se i molt poca resistència per part d’uns joves, mig beguts i despistats, que són incapaços de fer cas als intents de desallotjar el llac per part de la Sheriff.

En aquest punt arriba el festival gore, implacable i intens, ple de cossos mutilats, sang, ferides obertes i accidents salvatges però amb humor. El director troba el punt just entre el salvatgisme i l’exageració que fa que la pel·lícula no sembli desagradable i sí divertida. I no cal ser cap depravat per trobar divertit això, és part del joc i entrar en ell és l’única manera de gaudir d’aquesta pel·lícula. El guió està ple d’acudits grollers de mal gust que acompanyen a la perfecció a les imatges i els nus femenins totalment gratuïts poden molestar en alguns casos però, un altre cop, és un element més del tipus d’espectacle que s’està proposant.

El repartiment, ple de cares conegudes, està correcte. No cal fer cap esforç especial per donar vida als personatges d’aquesta producció, però, tot i així, Elisabeth Shue interpreta a la Sheriff protagonista (i patidora mare) de manera bastant convincent. Tècnicament està molt ben executada, els efectes són bons i les piranyes creïbles. Què més es pot demanar a ‘Piranya 3D’?

Ens trobem davant d’un cas clar: si aquest tipus de pel·lícules són del vostre gust, ja podeu córrer al cinema (en 3D o sense, tot i que el 3D la fa encara més divertida) perquè Aja us donarà el que voleu: sang, fetge, piranyes i carn fresca.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies