"La isla de los cazadores de pajaros" de Peter May
7Valoració

La illa de Lewis, al nord d’Escòcia, és l’exuberant i perillós escenari que va veure néixer a Fin Macleod, el policia que torna a aquestes terres per a investigar un violent crim. Un cas que remourà les turbulentes aigües del passat en una història de mort i cruentes tradicions, d’antics rancors i danys irreparables.

La isla de los cazadores de pájaros” ens explica la història de Fin MacLeod, un policia d’Edimburg, nascut i criat en l’illa de Lewis. Fin que passa per un moment molt complicat de la seva vida hi ha de tornar per investigar un assassinat. El transcurs de les investigacions el portaran a recorda coses oblidades del seu passat i a afrontar-les. Fin retrobarà amics i l’amor de la seva infantesa i joventut, encarnat en la Marsaili.

El que ens porta Peter May no és exactament un thriller ni una novel·la negra a l’ús. El crim que es produeix i la investigació posterior ens porta a explorar la psique humana a través del personatges que hi van sortint. En aquest sentit “La isla de los cazadores de pájaros” és una novel·la més propera al model escandinau que està tant de moda, que no pas al nord-americà o anglès. No és una novel·la amb persecucions, ni grans trets. La novel·la se centra en el costumbrisme de la zona, en la manera de ser de la gent que hi viu. L’acció és plàcida, deambula pel passat del Fin i, de vegades, sembla que l’autor s’oblidi de que hi ha un crim a resoldre. No té massa importància que això passi, el lector no s’ho prendrà malament perquè endinsar-se en la vida passada del Fin també és interessant i el camí per resoldre el cas.

Peter May ens descriu a la perfecció aquesta societat illenca tancada, molt lligada al poder de l’església i amb uns costums, com la de la de la caça dels ocells, que des de fora les podem considerar bàrbares en extrem, però interessants de conèixer. I May descriu bé tot això perquè la seva feina de productor de televisió el va portar a l’illa de Lewis durant una temporada, el que li va permetre conèixer tot allò i crear la perfecta ambientació de “La isla de los cazadores de pájaros”.

La isla de los cazadores de pájaros” és el primer –com és massa habitual últimament – d’una trilogia de llibres que duu el nom de la trilogia Lewis. Del segon llibre i de la trilogia Peter May en va parlar quan va visitar Barcelona en motiu de la BCNegra “tothom volia un altre llibre, així que vaig recuperar en Fin i la Marsaili i, en el segon llibre, la història, altre cop ambientada a l’illa de Lewis, comença amb la troballa d’un cos que primer creuen que és molt antic, però la descoberta d’un tatuatge d’Elvis Presley en un dels seus braços corregirà aquest error”, va explicar.

En resum, si us agraden les terres escoceses, que us facin conèixer comunitats diferents a la vostra i tot plegat arrodonit amb la resolució d’un crim, “La isla de los cazadores de pájaros” ha de ser la vostra tria.


Editorial: Grijalbo
ISBN: 9788425345494
Pàgines: 400 pags
Preu: 17,90 €

Nascut a Escòcia, viu des de fa deu anys en la regió de Lot, a França. Va ser periodista des de molt jove, i un dels més brillants guionistes, productors i realitzadors de la televisió escocesa. Des de fa temps viu dedicat exclusivament a l'escriptura de les seves novel·les per a les quals sempre porta a terme un minuciós treball d'investigació. Va viatjar a Xangai i Pequín per a concebre la seva exitosa sèrie de novel·les ambientades en la Xina –amb les quals ha obtingut gran èxit– i a terres del nord d'Escòcia per a aquesta novel·la, la primera que es tradueix a l'espanyol.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies