"L'herència de Wilt" de Tom Sharpe
7Valoració

Què passa quan un és en el lloc inadequat en el moment inapropiat? En Wilt, professor universitari, pare d’unes quadrigèmines diabòliques i amb una dona a la que no suporta us en pot donar comptes.

Les vacances són a punt d’arribar i les quad (diminutiu que usa en Wilt per a anomenar les seves quatre filles) han de passar el curs internades. L’Eva, la dona d’en Wilt, més amoïnada per assolir una posició social que altra cosa, les vol canviar d’escola. Però calen més diners. Amb el que guanya en Wilt a la universitat no n’hi ha prou. La possibilitat de donar classes particulars al fill d’una família rica durant l’estiu pot arreglar aquest problema. Ell no sap el perquè, però sempre es troba en el lloc equivocat en el moment inadequat.

Obrim les portes a una comèdia esbojarrada, plena d’un sentit de l’humor negre que es riu de les pròpies desgràcies. Tot i no ser la millor obra de Tom Sharpe, segueix fidel a un estil i una estructura que mantenen el lector atent al devanir de la trama. L’autor es recrea en l’adversitat. Les coses mai arriben a complicar-se prou i sempre hi troba un gir més de cargol del que hom espera. I no en va. Aprofita per criticar la doble moral de la classe burgesa. Se’n riu dels seus costums, de les seves contradiccions i de tot un reguitzell d’improperis absurds i autodestructius.

L'herencia de Wilt Tom Sharpe

La trama ve lligada en un paral·lelisme narratiu que situa els diferents protagonistes en llurs escenes. A poc a poc, els diferents interessos i objectius van avançant fins a desembocar en un final apoteòsic. Com a totes les històries de Tom Sharpe aparents rierols inofensius acaben confluint en una cascada torrencial d’aigües turbulentes. Això sí, plenes de cinisme i hilaritat desmesurada. En aquest cas però, les situacions, tot i que solvents, perden part de l’excel·lència mostrada en novel·les anteriors.

En definitiva, tot i que amb un final massa explicatiu, “L’herència de Wilt” és una història que té el seu punt fort en unes escenes que freguen el llindar del disbarat. Una extravagància eloqüent i flagel·lada per unes reaccions i relacions portades a l’extrem. L’absurditat de la condició humana vista des de l’autocrítica. Amb un somriure i amb la resignació del que ens toca viure. I ens ve al cap que potser la realitat que viu en Wilt no difereix massa de la d’algun amic nostre. Perquè les coses estranyes sempre passen als amics.


Editorial: Columna
ISBN: 978-84-6641-298-8
Pàgines: 280
Preu: 17,50 € (E-Book: 15,09 €)

Una resposta

  1. Marcel Pons

    Jo també l’he llegit i la puntuació és clavada!!!!! Bonissim!!!!!!

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies