"Les bodes del diable" de Pau Faner
6Valoració

A Barcelona, Marsella, Roma i també a Egipte, Mallorca i altres punts del Mediterrani, un inquietant misteri envolta la vida d’algunes persones. Som al segle XIII, quan l’amor és un conveni entre pares tutors, quan alguns amants no volen renunciar a la llibertat d’estimar, quan els catalans es llancen a la gran aventura comercial, mentre un diable de moltes cares va teixint una xarxa fantàstica damunt dels pobles.

Les bodes del diable és una llarga i intensa novel·la d’aventures en què els protagonistes emprenen un viatge per un món violent i religiós alhora, a la recerca de l’amor i de la felicitat.

Reconec que és un llibre que al principi espanta, no només pel pes, sino per les 734 pàgines que amaga dins les seves tapes. Una novel·la que de primera impressió fa mandra de començar, però us recomano que no en tingueu, és trepidant i agosarada i amb les primeres pàgines és capaç d’enganxar al més esceptic. Té un bon ritme narratiu.

Això si, està molt dedicada als amants de la novel·la ambientada en la història, aquells que preferiu les series negres o les lectures lleugeres, potser no és el millor llibre per a vosaltres.

En aquesta novel·la es tracten temes com la religió en l’època on hi havia conflictes en la conviència entre els cristians i els musulmans, l’ús de les dones com a moneda de canvi on molt poques d’elles tenien poder de decisió i on l’autor ens descriu amb tot luxe de detalls els diversos ventalls de la societat.

Les bodes del diable Pau Faner

Els personatges són el fil de la història, de com tot el que ens envolta, tant bo com dolent pot ser superat per l’amor incondicional entre dues ànimes bessones. El lector acompanya en Gladis París al llarg de tota la novel·la en la seva búsqueda final de la Maria. Son dos personatges que per situacions de la vida juguen al gat i la rata sense voler-ho.

Les bodes del diableté una lectura molt líneal en l’espai i en el temps, i fins i tot podriem dir que alguns girs de les situacions dels personatges són una mica previsibles. Però s’ha de reconèixer el mèrit de l’autor de trobar un contrapunt perfecte entre la narrativa històrica i la vessant més romàntica.


Editorial: Proa
ISBN: 9788475882154
Pàgines: 734
Preu: 22 € (E-Book: 17,48 €)

Pau Faner és un home que viu, pinta i escriu a Mallorca. La seva obra narrativa li ha valgut els principals premis literaris del país, del país, del Sant Jordi al Nadal, passant pel Josep Pla i el Ramon Llull. Amb "Les bodes del diable", novel•la ambiciosa i de vocació popular, ha fet un gir radical en la seva carrera literària. Una obra que també inclou la seva primera narrativa publicada: "Contes menorquins" (1972), "L'arcàngel" (1974), "Un regne per a mi" (1976), "Caballos de carga" (1984), "Flor de sal" (1986) o "Aetara" (2004). Pau Faner també ha col.laborat en diversos mitjans com l'Avui, El Periódico, Diario 16 o Última Hora.

2 Respostes

  1. Marcel Pons

    Per la portada pensava que el llibre era d’un altre estil, normalment us segueixo però us volia agrair la feina que feu, sou una bona referència literaria.
    Me’l demano per Sant Jordi o si no me’l compro.

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X