Al tercer día
6Valoració

Encara que és cert que l’editorial Glénat ja s’havia atrevit en altres ocasions amb històries arriscades, aquest cop no es queda enrere i aposta per un còmic molt expeditiu. Tant a la mateixa portada, amb un “només per adults” ben clar, com a la contraportada, ja s’intueix que al còmic d’Enric Rebollo no li faltaran ni imatges ni textos de gran contingut eròtic (fins i tot sexual), violent, de “sang i fetge” o macabre.

Aquest el primer còmic que l’editorial publica d’aquest autor però, com ja és de costum en Enric Rebollo, la seva feina no deixarà indiferent a ningú. La seva manera d’entendre la societat no és, precisament, diplomàtica, sinó que més aviat és un humor políticament incorrecte; escenes com ara uns nadons alimentant-se dels seus propis cordons umbilicals ens ho demostraran.

Ambientada en una tarda de diumenge a la ciutat de Barcelona, amb alguna imatge que no deixa dubte de l’entorn en què ens trobem, la història s’inicia amb vinyetes un tant estranyes que, automàticament, prendran sentit un cop s’hagi arribat a la fi del còmic. Malgrat que, en el transcurs de les pàgines, queda patent l’existència d’un important partit de futbol del Barça, el lector no ha d’esperar que aquest sigui un tema important en el desenvolupament del trama sinó que, simplement, serveix com a excusa per tal de situar-nos en el context de la història.

Els personatges principals que s’han apoderat de la ciutat són uns zombis, molt ben caracteritzats, que substitueixen a l’ésser humà i que omplen la major part d’unes il·lustracions a tot color. Malgrat això, abans d’arribar a ser zombis amb tot luxe de detalls, només eren simples esbossos que l’autor ens deixa entreveure en els extres que ens ofereix al final del còmic.

En definitiva, una història fàcil i ràpida de llegir que, en només 56 pàgines, és capaç de provocar al lector una barreja de sensacions, contradiccions i reflexions sobre cànons preestablerts de la societat actual en què vivim. Si la vida de qualsevol persona va sempre seguint les vies d’un tren, la manera d’entendre-la per part d’Enric Rebollo és descarrilant-se cada dos per tres.


Editorial: Ediciones Glénat
ISBN: 978-84-9947-039-9
Pàgines: 72
Preu: 12,95 €
Guió: Enric Rebollo

Una resposta

  1. ali

    Esta molt bé tot el que has dit d’aquest cómic i estic d’acord amb tot el que dius. Ha estat molt bé per ser la primera, encara que si estigues malament també m’hagués agradat per la meva germaneta gran.

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies