La llista de sèries de televisió amb advocats com a protagonistes és llarga: “Perry Mason”, “La ley de Los Ángeles”, “El guardià”, “Ally McBeal” i un munt més. Ara s’afegeix “Harry’s law”, una nova sèrie de peripècies judicials i legals amb Kathy Bates com a nom propi protagonista.

Tot comença quan Harriet Korn, una gran experta en patents de Cincinnati (Ohio) a qui tots anomenen Harry, decideix que està mortalment avorrida del seu treball. I ho posa ben bé de manifest: peus a la taula, televisió a tota veu i un “porret” per relaxar-se en el seu despatx. Evidentment al seu cap no li fa massa gràcia i acaba acomiadada.

Després d’una accidentada i bastant surrealista jornada es troba llogant un local ple de sabates en un barri poc recomanable, amb una ajudant (Brittany Snow, “Hairspray,” “Nip/Tuck“) que està encantada de poder vendre calçat femení, un passant (Aml Ameen) que apareix, literalment, com caigut del cel i un associat junior (Nate Corddry, “United States of Tara“, “Studio 60“) amb moltes possibilitats de convertir-se en un gran advocat.

Harry’s law” arriba de la mà d’un dels productors més experimentats en aquesta mena de sèries, David I. Kelley, responsable de sèries judicials de gran èxit com “L’advocat“, “Boston Legal“, “Ally McBeal“. Com a protagonista Kathy Bates, guanyadora d’un Oscar i dos Globus d’Or, una actriu per donar solvència a aquesta advocada que dóna un gir sobtat a la seva vida. I que dóna solvència a un personatge que en principi va ser pensat per un home i que David I. Kelley va tenir que reescriure quan la sèrie va passar a estar protagonitzada per una dona.

Harry’s law” s’ha convertit en la millor estrena de l’any a la NBC i té una audiència mitja setmanal superior als 10 milions d’espectadors.

TRÀILER

ELS PERSONATGES

Harriet “Harry” Korn (Kathy Bates)

Harry duia tres dècades exercint al mateix buffet, tenia un prestigi guanyat a pols però estava mortalment avorrida del què feia. No va voler deixar la feina però va deixar prou clar al seu cap que preferia fumar maria al despatx i veure la televisió que mantenir els seus casos al dia. La van acomiadant i va ser l’inici d’una nova vida. Un inici una mica accidentat de fet…tant com per acabar visitant dues vegades en una mateixa tarda les urgències. Però als accidents van posar en el seu camí a Adam Branch i Malcolm Davies i la van guiar al que seria un local, ple de sabates, en un barri poc recomanable però perfecte muntar el seu propi bufet… i que Jenna hagi decidit guanyar-se el sou utilitzant l’espai entre taula de despatx i taula de despatx per a muntar la seva botiga no serà pas un problema.

La solvència i el talent interpretatiu de Kathy Bates està per sobre de qualsevol dubte. Films com “Misery,” basada en la novel·la d’Stephen King, que li va valer un Oscar en 1990-, ho han deixat de sobres demostrat. En el terreny televisiu, encara que ha estat nominada per als Emmy en set ocasions per aparicions en sèries com “Coses de marcians“, “A dos metros bajo tierra” o la minisèrie de Syfy “Alice“, encara no n’ha aconseguit cap.

Jenna Backstrom (Brittany Snow)

Jenna era l’assistent de Harry en la seva antiga oficina. Quan ell marxa, Jenna decideix seguir-la en la seva nova aventura. Jove, eficient, dóna molt bons consells i li apassionen les sabates. Quan arriba al nou despatx i descobreix que era una antiga sabateria i que n’hi ha deixat de marca com Prada o Jimmy Choos, Jenna ho té claríssim: que ha dit que no pot existir un buffet-sabateria?

Brittany Snow va protagonitzar el film independent “The Vicious Kind,” guanyador d’un Spirit Award durant el Festival de Sundance 2009. Abans d’això, va protagonitzar l’èxit de taquilla “Prom Night” i la pel·lícula independent “Finding Amanda” al costat d’entre altres Matthew Broderick. Altres pel·lícules on Brittany ha participat són: “Hairspray” i “JohnTucker Must Die“, que va ser el seu primer paper en el cinema. Snow va fer el seu debut a la gran pantalla al film de Disney “The Pacifier” al costat Vin Diesel. Snow també va tenir un paper recurrent com la nòvia de Matt a “Nip/Tuck“.

Adam Branch (Nate Corddry)

Tot comença amb un atropellament, un que canvia la seva vida i l’associa amb Harry, de qui era un gran admirador després d’haver-la vist en acció als jutjats, Adam decideix que ha de treballar amb ella, per ella, com sigui… Així que, sense pensar-ho dues vegades, deixa el buffet on treballa i es trasllada, sense consultar-ho a ningú, ni a la Harry al bufet-sabateria per a convertir-se en associat d’aquest nou projecte. Adam és jove, però té bones qualitats com advocat.

A Nate Corddry ha protagonitzar la sèrie dirigida Larry Charles “Our Show” de la NBC, la minisèrie de la HBO “The Pacific“, produïda per Steven Spielberg i Tom Hanks, un paper protagonista al costat de Sarah Michelle Gellar en el pilot de l’HBO “The Wonderful Malady’s”, va ser Gene Stuart durant 10 episodis en la sèrie de Showtime  “The United States of Tara “, i una aparició en la sèrie de la NBC guanyadora de diversos  Premis Emmy “30 Rock“.

Malcolm Davies (Aml Ameen)

Malcolm és un estudiant en el seu primer any en la universitat. Un problema amb la justícia està a punt d’acabar amb el seu futur prometedor i decideix saltar d’un edifici amb la sort de caure sobre la Harry. Per Malcolm caure sobre una advocada és un senyal de bona sort i decideix que malgrat la falta d’experiència de Harry en aquesta mena de casos, ella és el que necessita. La resolució del cas convertirà a Malcolm en passant de Harry, sent d’ajuda en les investigacions i en el recull de dades que puguin ajudar als lletrats a aconseguir victòries en els jutjats.

Aml compagina la seva carrera d’actor, no massa extensa fins ara, amb la direcció. Ameen ha creat la seva pròpia companyia de producció.

QUE EN DIU LA CRÍTICA I EL PÚBLIC

Les critiques sobretot dels professionals han estat bastant brutals en sentit negatiu. Frases com “El show és increïble i un desperdici del considerable talent de Kathy Bates” o “Harry’s law és una errada colossal” o “Harry’s law és un crim contra la bona televisió.” La nota per part dels crítics de Metacritic no li concedeix ni l’aprovat i la deixa en un 4.8. Uns crítics als que els molesta aquesta mescla curiosa de comèdia surrealista i drama sentimentaloide que experimenta la sèrie sobretot en el capítol pilot. Un buffet-sabateria és massa pels crítics.

I com és habitual, la critica especialitzada va per una banda i el públic en direcció contrària. No perquè a Metacrític li donin una nota espectacular, un ajustat 6.3, sinó perquè l’audiència van situar l’estrena del capítol pilot al voltant dels 11 milions d’espectadors i això la converteix en la millor estrena de l’any de l’NBC. En la resta d’emissions que la sèrie porta fins ara “Harry’slaw” s’ha estabilitzat al voltant dels 10 milions d’espectadors.

OPINIÓ

La veritat és que no ho tinc clar. Em va sorprendre sobretot el punt surrealista, l’encontre de la Harry amb els dos membres masculins del seu buffet i el curiós contrapunt de la sabateria amb el nou buffet. Era desconcertant però a la vegada trencava els tòpics del que és una sèrie d’advocats i en certa manera em feina venir al cap Ally McBeal, que per alguna cosa les dues coses arriben procedents del mateix cap pensant.

Però un cop passat el pilot la sèrie és torna més “normal”, mescla comèdia mesurada amb un drama un pèl massa tradicional i alliçonadora i perd la sorpresa que s’havia pogut trobar en el capítol pilot.

El millor de la sèrie és Kathy Bates i el seu personatge de Harry. Una dona mescla de duresa i bon cor, que pot treure un revòlver del calaix que seria d’enveja del Clint Eastwood de “Harry, el brut” o demanar en ple jurat la legalització de la marihuana. El pitjor és que hi ha certs d’aquests girs que semblen poc naturals i ficats en calçador en cada un dels casos que tampoc són res de l’altre món. L’altre tema és que si bé Kathy Bates està més que correcte els seus companys de repartiment estan justets.

En resum és d’aquelles sèries que sonen a ja vistes. D’aquelles que potser et mires si ets molt fan de l’actor que la protagonitza, en aquest cas Kathy Bates, però que està molt lluny de ser rodona o d’atrapar gent que no estigui prèviament molt predisposada.

QUAN I ON S’EMET?

“Harry’s law” s’emet els dilluns a l’NBC. “Calle 13” també l’emet des d’aquest dilluns 14 de març mateix, a les 21.30.

Creadors: David E. Kelley
Intèrprets: Kathy Bates, Irene Keng, Kaidy Kuna, Nathan Corddry i Aml Ameen
Durada dels capítols: 40 min

Web oficial:

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies