No es tracta només d’una mala gestió de la testosterona, aquella hormona que fa sucumbir la fidelitat d’algun que altre home. Cabaret de Mitjanit és un espectacle musical que, amb la picardia i la gràcia de Marta Torras i Maria Torras, les dues germanes que protagonitzen aquesta obra, mostra alguns secrets de la química dels desitjos i les gelosies assaonats a ritme de swing i jazz, tot en directe.

Sense artificis escènics enlluernadors, les dues actrius cantants i els dos músics (Juli Rodríguez al piano i Xavi Miró al saxo) omplen la sala d’estudiada intimitat, desbordada el passat dimecres, dia de l’estrena. És el que tenen les històries de cabaret que reflecteixen les emocions de l’ànima. Les dues actrius commouen, els dos músics també. I això és el val en un cabaret sense més recursos que un petit tocador, una cadira i un paravent, rere el qual les actrius van alternant peces suggestives sense trencar el ritme de l’obra.

Ho fan amb naturalitat i sense estridències, elements indispensables per despertar l’empatia del públic.  Ho aconsegueixen, i l’espectador es submergeix en el convuls món emocional dels personatges. L’excusa per gaudir d’aquesta estona desenfadada passa per la història de Mark Green, el propietari d’un cabaret i la seva parella Norma, l’estrella de l’espectacle. No hi ha dos sense tres, així que apareix Jane, una aspirant cabaretera que posarà a prova la solidesa de la relació dels altres dos.  I ja se sap que en el joc de la seducció es dispara l’activitat del mateix centre cerebral que el dels drogoaddictes, així que augmenten els nivells de dopamina i els de norepinefrina, que predisposa a l’obsessió i al patiment. I això és el que els passa als protagonistes de l’obra: amor, gelosia i patiments amb tocs d’humor sa a través de cançons de compositors com Andrew Lippa, John Kander, Stephen Sondheim i Frank Wilhorn, entre d’altres.

La direcció recau en Roger Pera, que a més posa la veu en off, la del personatge Mark Green que està present a la sala però mai se’l veu. On es troba? És la màgia del cabaret i les seves interioritats.

[rating:4]


Es pot veure a: Sala Muntaner
Text: Juli Rodríguez i Maria Torras
Intèrprets: Marta Torras i Maria Torras.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies