Destino oculto
8Valoració

George Nolfi, guionista de pel·lícules com “El ultimátum de Bourne” o la ja mítica “Ocean’s Twelve” ens presenta el seu primer treball com a director, “Destino Oculto (The Adjustment Bureau)”, en un thriller romàntic de ciència-ficció basat en el relat curt The adjustment Team, del famós escriptor de ciència-ficció Philip Kindred Dick.

Controlem realment les nostres vides? Qui guia les nostres decisions? En un món en el que l’atzar sembla dominar les nostres vides, George Nolfi, ens mostra que el nostre pas per la Terra no és ni molt menys fortuït, i ens adverteix de l’existència d’una realitat alterada per unes forces ocultes que ens guien i que aparentment escapen al nostre control. Tan sols uns quants s’atreveixen a desafiar allò establert i aquest és el cas dels protagonistes d’aquest film.

Per David Norris (Matt Damon) tota la vida gira en torn al seu treball, fins que l’atzar desvia la seva atenció cap a una bella ballarina de ballet, Elise Sellas (Emily Blunt). Des d’aquest moment les seves vides queden entrellaçades, el seu destí és aparentment estar junts, tot i que aviat apareixerà una organització secreta (el departament d’ajust) que tractarà d’impedir per tots els medis que David i Elise alterin el traçat del Gran Pla.

Mark Russell (Hellboy, Minority Report) s’encarrega de supervisar els efectes d’aquesta producció a la que confereix un to sobrenatural sense la necessitat de definir quin tipus de forces hi actuen. Portes per viatjar, barrets màgics, quaderns electrònics a l’estil Fringe, són alguns dels símbols visuals, utilitzats aquí de manera intel·ligent i subtil, que permeten a l’espectador identificar aquestes forces (ocultes) a la trama. Efectes que fins i tot es converteixen en un puzle, com la recreació de la seu central de l’organització, on en realitat convergeixen sis escenaris hàbilment manipulats per que semblin un de sol. Així mateix destaca el treball de Kevin Thompson (dissenyador de producció), Rob Striem (director de localitzacions) i Kasia Walicka Maimone (vestuari)  encarregats de submergir a l’espectador en una atmosfera molt particular, efectiva i gens carregossa, en la que destaquen l’atemporalitat dels escenaris urbans i l’estil unitari, uniformat, casi militar, d’alguns dels personatges, com és el cas dels “ajustadors”, tot i que existeixen petits detalls que accentuen les diferents personalitats de cadascun d’ells.

Una posada en escena brillant, para un repartiment brillant. Per a Nolfi, l’elecció dels protagonistes no es podia deixar a l’atzar. Un repartiment encapçalat per Matt Damon, actor d’èxits de taquilla com El caso Bourne o Ocean’s Twelve, que el consagren com a hombre d’acció, i Emily Blunt (La Reina Victoria), actriu de mirada seductora i forta presència davant les càmeres. La preferència del director per aquests dos actors han aconseguit que el públic pugui viatjar entre la historia d’amor i l’acció de la pel·lícula de una manera molt fluida.

Destino Oculto es pot considerar una d’aquelles pel·lícules que no deixarà indiferent a ningú, ja sigui per la seva doble temàtica, amor i ciència-ficció, o la sàtira que representa l’atemporalitat d’un conflicte que ens apressa la visió del món fins l’actualitat, i denota un creixent desànim a la nostra generació, on tot es fonamenta en un ordre excessiu i on la burocràcia, regles i normes socials semblen apoderar-se de les nostres vides a cada pas que donem.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies