"La Bestia" de Xavier Marie-Bonnot
7Valoració

Les novel·les de Xavier-Marie Bonnot, están molt ben documentades i gaudeixen d’una escriptura vívida i precisa, aborden temes variats que van de la prehistòria i les llegendes provençals a l’error judicial o el terrorisme, i limiten amb les fronteres del sobrenatural i el fantàstic, endinsant-se en territoris on es barreja el passat amb el present.

L’escenari dels seus llibres és la Provença negra, a qui sap despullar d’elements folklòrics i presentar d’una manera molt original.

El seu personatge principal és Michel De Palma, àlies “El Baró”, Un policia humanista i apassionat per l’òpera, un tipus destinat a entrar en el panteó d’herois de la novel·la negra, un policía tan encantador com brutal que està a l’alçada dels grans personatges del gènere Europeu com: Montalbano, Charlie Parker o Wallander.

En la novel·la “La Bestia” ens situem al cor de la Provença, on una criatura mitològica sembla estar en el centre de diversos assassinats. Aquest és l’inici del segon cas del comissari Michel de Palma.

William Steinert, un ric industrial alemany establert a la Provença, ha desaparegut sense deixar rastre, el comissari Michel de Palma assumeix el cas i viatja al delta del Roine, on coincideix amb les cerimònies de la misteriosa confraria que passeja pels carrers l’efígie d’una criatura del bestiari popular, la Tarasca.

Però la festa es veu interrompuda per la troballa del cadàver d’Steinert, amb marques d’urpes i dents enormes. Davant l’aparició d’altres cossos mutilats, tots d’antics confrares, de Palma s’endinsarà en un món de fosques trames immobiliàries en què la història negra de la França de postguerra segueix estant encara molt present.

La Bestia” és una novel·la que enmarca amb gran psicología no només els personatges sino també l’espai físic, dotant-lo d’unes caractèristiques tan minucioses i detallades que provoquen una inmersió del lector en totes les situacions.

De lectura fàcil i lleugera, amb un vocabulari ric i amb uns diàlegs que donen agilitat a la narració, la considero molt recomenable pels amants de les novel·les negres amb un toc de misteri i misticisme.

En aquest cas i sense voler fer apología de la novel·la de butxaca, s’agraeix que títols molt valids apareguin de manera inédita dins aquest format directament.


Editorial: DeBolsillo
ISBN: 9788499088969
Pàgines: 448
Preu: 9,95 € (E-Book: 7,49 €)

Xavier-Marie Bonnot va néixer a Marsella el 1962 i resideix a París. Després de doctorar-se en Història i Lletres, es va dedicar a la direcció de documentals televisius centrats en l'àmbit judicial. Amb la seva primera novel•la, “La primera petjada” (2002), va obtenir el Prix Rompol, el Prix des Marsellaise i va ser finalista del Prix SNCF. A l'èxit d'aquesta, protagonitzada pel comissari Michel de Palma, van seguir successives entregues: “La bête du Marais” (2004), que va ser finalista del Rompol, “La voix du loup” (2006) i “Les Ames sans nom” (2009). Els llibres de Xavier-Marie Bonnot han estat traduïts a l'anglès, l'alemany i l'italià.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies