2 de 2 a l'especial Berlinale 2011

Avui s’han projectat les darreres pel·lícules candidates que opten per figurar al Palmarès del Festival de Berlín. Pel moment sembla que “Nader and Simin, a separation”, es perfila com a favorita a l’Ós d’or aquest any a la Berlinale. No obstant, una de les projeccions d’avui, The Forgiveness of Blood, podria ser una clara competidora del film dirigit per Farhadi.

La jornada acaba amb dues projeccions en secció oficial, tot i que només “The forgiveness of Blood” es presenta a competició. Aquesta pel·lícula és dirigida per Joshua Marston, ja conegut al festival, i que el va conquistar amb “Maria full of Grace” l’any 2004. En aquest nou film, Marston es situa a Albània, i explica la història d’una família que es veu sotmesa a lleis obsoletes però que segueixen vigents entre la població.  Arrel d’un conflicte sobre el dret a creuar una finca per escurçar el camí, el pare i el tiet del jove Nik (Tristan Halilaj), assassinen un veí del poble. El segon és capturat i portat a presó, però el pare desapareix i comença un calvari per a la resta de família.

Segons una antiga llei albanesa, el fill de l’assassí ha de romandre en arrest domiciliari a casa, o morir en pagament de l’assassinat comès pel pare, si aquest no torna. Només les dones de la família en poden sortir. Així, comença l’empresonament involuntari de Nik a casa seva, qui sent com ha de pagar per les accions dels adults, injustament. Per altra banda, la seva germana, Rudina (Sindi Laçej), ha de deixar l’escola i ocupar el lloc de treball del pare per poder sostenir econòmicament la família.

The forgiveness of blood

Una història crua,sincera i enèrgica que ha agradat molt en la projecció per premsa. Potser la més ferma candidata a competir pel palmarès junt amb “Nader and Simin, a separation”.  De fet, en aquest certamen ple de directors novells, els dos candidats més sòlids a l’Ós de la Berlinale són de realitzadors veterans.

L’altra pel·lícula de la jornada oficial, però fora de competició, ha estat “Unknown”, un film anglès rodat a Berlín, dirigit pel director català Jaume Collet-Serra. Narra la peripècia del doctor Martin Harris (Liam Neeson), qui desperta d’un coma quatre dies després d’haver patit un accident de cotxe. Harris s’havia desplaçat a Alemanya junt amb la seva dona per assistir a una conferencia sobre biotecnologia. Quan desperta, localitza la seva dona a l’hotel, però ella no el reconeix: un altre home ha pres la seva identitat. Així s’inicia un thriller on Neeson és acompanyat per Gina (Diane Kruger), una taxista que l’assisteix durant l’accident de cotxe, i un espia jubilat (Bruno Ganz).

Unknown

La pel·lícula és plena d’acció atropellada, però sense massa intriga i força previsible. De fet sembla una mica el típic producte comercial procedent d’Estats Units, que segurament farà taquilla, però no romandrà gaire en la memòria.

A destacar també per la nit, l’entrega de l’Ós d’Or honorífic per la seva carrera a l’actor alemany Armin Mueller-Sthal, actor de vuitanta anys, encara actiu.

En aquest especialSegüent >>

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies