"La princesa de Jade" de Coia Valls
8Valoració

Corre l’any 551 d. C. quan l’emperador Justinià, per desig exprés de la seva dona moribunda, l’emperadriu Teodora, organitza una expedició a la Xina per descobrir el secret més ben guardat d’Orient.

Per a aquesta delicada missió, l’emperador escull els homes més capaços i idonis del seu imperi: Rashnaw i Tistrya -monjos nestorians-, Xenos -teixidor de Corint- i el seu fill Úrian.El seu objectiu serà viatjar des de Constantinopla fins al sud de la Xina per apoderar-se a qualsevol preu del secret de la seda.

Tres dones, de diferents orígens, cultures i religions, marcaran el destí dels expedicionaris. De la mateixa manera que aquestes dones marcaran cada part del llibre.

La primera part es centra en Teodora, una antiga prostituta convertida en emperadriu de Bizanci, que ansia descobrir els secrets de la seda, encara que sap que la resposta arribarà quan ella ja sigui morta. En aquest cas podriem dir que Teodora encarna la virtut de la saviesa i el desitg del coneixement, de la mateixa manera que un afany d’inmortalitat. En aquest moment comença un viatge en clau desconeguda.

La segona part es centra en Najaah, filla del desert, una nòmada de la tribu Zaqîf qui encarnarà la virtud de la generositat. Com a dona haurà de demostrar que és igual de vàlida que els seus nous companys de ruta. El viatge que va començar com una aventura comença a veure trontollar les esperances d’arribar al seu destí.

La tercera part es centra en Yù, una jove princesa de la dinastia Liang amb un ideari de vida basat en tradicions mil.lenàries. Aquesta jove considerada com a “jade imperfecte” pel seu pare encarnarà la fortalessa espiritual de la història. Aquesta començarà un viatge cap a l’amor.

La Princesa de Jade

L’obra de Coia Valls és una història de contrastos, plena d’aventures, que parla de l’amor, del risc i de la capacitat de superació, amb uns personatges que van ser els precursors del que més tard es convertiria en la coneguda Ruta de la Seda.

És una novel·la que enganxa des de la primera pàgina transportant-nos a uns paissatges viscuts i uns aromes especiats. Ideal per a tots aquells amants de les bones històries en què també s’amagen reflexions  per a la vida.

En ella, els expedicionaris aprenen que el camí no és el que es fa amb els peus, sino el coneixement que s’adquireix del món i d’un mateix en cada situació a la que s’hauran d’enfrontar.


Editorial: SUMA
ISBN: 9788483652121
Pàgines: 450
Preu: 20 €, (E-Book: 12,99€)

Coia Valls (Reus, 1960) és escriptora i actriu. També és professora d'Educació Especial i logopeda. Els seus contes han estat publicats en diversos volums col•lectius i li han valgut nombrosos premis. Manté a la xarxa el bloc “El quadern taronja”. En el món de la literatura infantil ha publicat “Marea de lletres que maregen” (Barcanova, 2010) i té en premsa la novel•la juvenil “L'Ombra dels oblidats”, en la mateixa editorial. Com a actriu ha participat en diverses obres: In-sensible, Pinzellades d'art, RE: CALL. Una altra de les seves facetes escèniques és la dramatització de textos poètics, d'autors com Mercè Rodoreda, Feliu Formosa o Gerard Vergés. Darrerament ha rodat el film Ventre Blanc, sota la direcció de l'escriptor i cineasta Jordi Lara. “La princesa de jade”, que és la seva primera novel•la, ha estat guardonada amb el XIV Premi Néstor Luján de novel•la històrica.

3 Respostes

 1. Carla Ortiz

  Una novela sorprendente, que aconsejo de veras. Me he sentido viajar con los personajes y, como en la vida, cuando llegaba al final ralentizaba la lectura para no dar por finalizada la historia.
  Es muy difícil que, en una misma obra, aventuras y poesía se den la mano en equilibrio.
  No olvidaré muchos de sus paisajes que al leerlos me estremecieron y sus personajes siguen en mi mente.

  ¡Sin duda, será un éxito!

  Respon
 2. jose

  Ep…. per quina raó enllaceu a la traducció al castellà quan l’original és en català?

  Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies