Diuen els experts que és el millor paper de la seva vida. Candidata a l’Oscar de manera merescuda, és la gran favorita per endur-se’l a casa. Ella mateixa interpreta el 90% de les escenes de dansa i s’ha deixat la pell “Hi havia dies que pensava que em moriria” ha comentat en diverses entrevistes. Vuit hores d’entrenament al dia i no dormir més de cinc hores cada nit. Vestida amb tutú interpreta a una ballarina obsessiva al Cisne negro, la nova pel·lícula de Darren Aronofsky.

Fem un repàs en imatges del que ha estat la carrera de Natalie Portman i el que ens ha de venir. Passat i futur d’una nominada a l’Oscar.

PASSAT

A Natalie Portman l’hem vist crèixer al cinema . El primer paper que ens la va fer conèixer va ser el de Mathilde en ‘León, el profesional’ (1992). Una pobre nena a qui li acaben de matar els pares i que acaba tenint a un assassí professional, interpretat per Jean Reno, com a cangur que té cura d’ella.

‘Així que tú ets la Lolita del veïnat’ li deia Timothy Hutton a una adolescent Natalie Portman a ‘Beautiful Girls‘ (1996).

Va matar marcians com a filla del President dels Estats Units, encarnat per Jack Nicholson i Glenn Close com a primera dama en el film del despentinat Tim Burton “Mars Attacks!” (1996).

I el mateix any de les dues anteniors, Natalie va tenir el seu film amb Woody Allen “Todos dicen I love you” (1996).

Amb uns pentinats i un maquillatge impossible Natalie Portman entrava en el camí de la força en interpretar a Reina Amidala, mare de Luke i Leia, amant del futur Darth Vader en la que van ser la nova trilogia d’Star Wars (‘La amenaza fantasma‘, 1999; ‘El ataque de los clones‘, 2002; i ‘La venganza de los Sith‘, 2005).

Natalie Portman al costat de Zach Braff (el metge d’”Scrubs”) protagonitzava ‘Algo en común‘ (Garden State, 2004), una comedia romántica indie que s’ha convertit en una mena de film de culte dins d’aquesta categoria.

Amb una perruca rosa i un ball sensual deixava bocabadat a Clive Owen a ‘Closer‘ (2004) i amb ell a un bon nombre de públic masculí. Estava clar que Natalie ja no era cap nena.

El thriller futurista ‘V de Vendetta‘ (2005) ens va deixar la imatge de Natalie amb el cap rapat.

Va compartir cartell amb Javier Bardem en ‘Los fantasmas de Goya‘  (2006) de Milos Forman.

Formant parella amb Scarlett Johansson, Natalie Portman es disputava amb ella l’amor d’un Enric VIII interpretat per Eric Bana, en ‘Las hermanas Bolena‘ (2008).

A “Brothers” (2009) es troba dividida per l’amor de dos germans,Tobey Maguire i Jake Gyllenhaal.

FUTUR

Encara queden uns quants films protagonitzats per Natalie Portmant pendents d’arribar a les nostres pantalles de cinema.

La veurem amb Ashton Kutcher a ‘No Strings Attached’ (Sin compromiso). Tots dos protagonitzaran aquest comedia romàntica dirigida por Ivan Reitman (‘Mi super ex-novia’) i en el que Portman, n’és coproductora.

Una mica menys atractiva del que és normal en ella i treballant en un supermercat la veurem a ‘Hesher’, al costat de Joseph Gordon-Levitt i Rainn Wilson. Un drama indie que s’ha vist al Festival de Sundance 2010 i del que també n’és productora.

Llençat fletxes podrem trobar-la a ‘Your Highness’ (Caballeros, princesas y otras bestias). Una comèdia amb James Franco (127 horas) de David Gordon Green, el director de ‘Superfumados’.

Per últim la quota de superheroi que tot actor ha de tenir últimament. Per Portman serà ‘Thor’ (amb rostre d’un poc conegut  Chris Hemsworth), adaptació del cómic Mavel, que dirigeix Kenneth Branagh. Será la infermera Jane Foster, l’única que coneix la identitat veritable del protagonista.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies