No ha donat temps. La seva nominació a l’Oscar a la millor actriu per la seva interpretació a ‘Winter’s Bone’, ens l’ha presentat de cop. Segons l’Acadèmia la seva actuació està entre les cinc millors de l’any, però al sentir el seu nom entre les nominades a molts ens ha vingut al cap aquell clàssic de Madonna “Who’s that girl?”. Ella és Jennifer Lawrance, tot i que li agrada que l’anomenin J.Law o simplement Jen, i des de La Finestra Digital volem que et prenguis uns minuts per conèixer-la.

Nascuda a Louisville (Kentucky) l’agost de 1990, Jennifer va començar a treballar en televisió amb només 14 anys, en tv-movies com “Company Town” o fent petits paper en sèries com “Monk” o “Caso Abierto”. Dos anys després arribaria “The Poker House” un dels trampolins des del que agafaria embranzida en el seu salt cap a gran piscina de Hollywood. El seu paper d’Agnes a “The Poker House” li va proporcionar el premi a la millor interpretació femenina en el festival de Los Ángeles de 2008.

L’any 2009 la vam veure a la primera pel·lícula de Guillermo Arriaga com a director, “Lejos de la tierra quemada“, amb Charlize Theron i Kim Basinger. La pel·lícula es va estrenar en el Festival de Venècia i la jova actriu es va endur el premi Marcello Mastroiani a la Millor Intèrpret Jova.

En el seu paper a “Lejos de la tierra quemada”, Jennifer (interpretant la versió adolescent de Charlize Theron) ja mostrava el talant que més tard desenvoluparia a “Winter’s Bone”. En  ambdós papers el seu personatge pertany a una família trencada, desestructurada. Una noia que davant situacions tràgiques ha de créixer prematurament, prenent unes responsabilitats que a la seva edat només poden que agrir un caràcter ja de per sí hostil. Hostilitat d’altra banda fruït de la necessitat d’autoprotecció, sobretot tenint en compte l’hàbitat del personatge, apartat de la ciutat i en certs aspectes incivilitzat.

Sembla que la seva bona actuació a “Lejos de la tierra quedama” va tenir el seu ressò dins del panorama del cinema Indie. La directora Debra Granik va veure de seguida que era ella i no una altra la que havia de protagonitzar la que seria la gran sorpresa en les nominacions als Oscar d’aquest any, “Winter’s Bone”. El seu personatge protagonista, Ree Dolly, porta a l’extrem les característiques que ja havíem vist en aquella noia de “Lejos de la tierra quemada”. Més dramàtica i més crua, “Winter’s Bone” ha obligat a Jennifer Lawrence a treballar molt dur per preparar el seu paper, i sembla que tant de treball ha donat els seus fruïts.

“Jen es va prendre el seu paper molt a pit i va treballar molt dur per penetrar en el món de Ree. Va demanar als seus familiars de Kentucky que l’ensenyessin a caçar, a tallar fusta i altres coneixements que li semblaven necessaris. El seu accent natural ja era molt similar al de Ree, i tot i que el guió expressions realment estranyes, Jen les coneixia per haver escoltat coses semblants a la seva infantesa. A l’arribar a Misuri abans del rodatge, va establir amistat amb una família de la casa on anàvem a rodar. Es va aprendre el nom dels gossos, va aprendre a fer servir unes quantes màquines i va establir un vincle afectiu amb els seus fills. A la pel·lícula, té un germà i una germana petita. Jen sap com tractar amb els nens i aconsegueix que les escenes siguin molt reals per a ells. Va assajar molt amb els nens per a que estiguessin relaxats”, comenta la directora del film.

Ara, J.Law se sent com en un somni, i no és per menys. Amb “Winter’s Bone” no paren de caure-li premis. Des de Florida fins Chicago, passant per San Diego, Seattle o Toronto, la crítica de mitja América del Nord a premiat la seva feina. Va ser candidata també als Globus d’Or, i el proper 27 de febrer competirà per l’Oscar contra Annette Bening, Nicole Kidman, Natalie Portman i Michelle Williams. Guanyi o no l’Oscar, Jennifer Lawrance guanya de totes formes. I és que arran de la Nominació no para de rebre ofertes. De fet el New York Times la inclòs a la llista de les “50 persones a tenir en compte” del 2010, i aviat la veurem en “The Beaver”, dirigida i protagonitzada per Jodie Foster, amb Mel Gibson i Anton Yelchin. De entre els seus futurs projectes destaca el de transformar-se en Mística, una de les heroïnes de la nova dels X-Men, The First Class.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies