Batejada amb el sobrenom de ‘La joya del Nord’, la ciutat de Leeds es nega a ser només la germana petita de Londres i des de fa dècades fa gala d’una realitat cultural molt potent que ha vist néixer, absorbir i esclatar moviments musicals de tota classe. Des d’allà ens arriben a Barcelona els The New Mastersounds, un quartet que porta anys contagiant la veritable ànima del new funk i exposant a base de ritme la seva pròpia visió del passat, present i futur del soul, el funky i el rock. Si voleu descobrir perquè pengen el cartell d’entrades esgotades allà per on passen, teniu una cita a la Sala Apolo el proper 12 de Febrer.

A Leeds es on va veure la seva oportunitat d’or el guitarra Eddie Roberts a finals dels 90, quan el club que gestionava es va traslladar a un nou emplaçament amb un segon pis que posava als seus peus i a les seves mans un espai on reunir una banda de música que complementés les sessions de DJ.

Ben aviat se li van unir Simon Allen, Pete Shand i Bob Birch. Neixien The New Mastersounds i el seu so cru però amb caràcter va captar inmediatament l’atenció de la discogràfica Blow it Hard Records que al 2000 publicava els seus primers singles com “One note brown”.

Des d’aleshores porten publicats sis albums d’estudi: “Ten Years On”, “Plug & Play”, “102%”, “This Is What We Do”, “Be Yourself”, “Keb Darge Presents”…, un disc de remixos i dos directes (“Live At La Cova” i “Live In San Francisco”).

Junts i en projectes en solitari porten més d’una década rendint homenatge als grans del Soul-Jazz, el Funky i el Rock, com Jimmy McGriff, Jimmy Smith, Hendrix, o els Meters, els mentors amb els que més se’ls associa. A la vegada que acumulen una llista impressionant de col.laboracions amb músics, DJs i productors com Lou Donaldson, Corinne Bailey Rae, Quantic, Carleen Anderson (Brand New Heavies), Keb Darge & Kenny Dope, John Arnold, Snowboy, Andy Smith (Portishead), James Taylor, LSK (Faithless), o Karl Denson (Lenny Kravitz).

Recentment també han protagonitzat el documental “Coals to Newcastle” que retrata la seva visita a Now Orleans durant la seva gira de 2007, ja amb Joe Tatton prenent el relleu com a teclista a Bob Birch:

La crítica els ha elevat a l’èlit dels millors exponents del funk i gran part d’això es deu als seus directes. En el que podrem viure a Barcelona els New Mastersounds presentaran el seu restrospectiu ‘Masterology’ i també tocaran nous temes d’un nou disc que sortirà a la venda a la primavera. Ells porten el baix, la batería, la guitarra i un orgue Hammond, i sobretot la promesa d’un dels seus shows elèctrics, creadors d’atmosferes improvitzades i un so amb molta ànima pel que deixar-se portar.Quan: 12 Febrer, 2011
On: Apolo Sala 2
Preus: De 18 a 22€

Comprar Entrades

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies