Enredados
7Valoració

Flynn Rider és un lladre que es veu perseguit per la guàrdia del rei perquè acaba de robar la corona de la princesa, desapareguda quan era un nadó. Flynn despista els seus perseguidors amagant-se en una torre, però el lladre no espera que a dintre hi visqui una jove amb una llarguíssima cabellera rossa. La jove li explica que porta tota la vida allà perquè la seva mare vol protegir-la dels perills de l’exterior però que ella vol veure món i, per això, arriba a un pacte amb Flynn perquè la protegeixi. Tots dos començaran una aventura plena de perills que els ajudarà a esbrinar qui són realment.

‘Enredados’ és la nova aportació Disney a l’animació 3D i està basada en el conte de Rapunzel tot i que com habitualment passa amb les seves produccions s’introdueixen nombrosos canvis. La història segueix la típica plantilla que habitualment tenen les pel·lícules de la companyia: una estructura fàcil de seguir i previsible amb noi i noia que viuen aventures i una relació que va creixent a mesura que transcorre el viatge; una dolenta amb una motivació ben particular que és capaç de tot per aconseguir el que vol de la protagonista; i per acabar secundaris animals molt divertits. Això no és dolent a priori perquè de vegades reconforta anar al cinema i trobar-nos amb allò conegut, però sí que la deixa un graó per sota d’altres produccions com ‘Toy Story 3’ o ‘Como entrenar a tu dragón’, amb més nivells de lectura o una història una mica més madura.

Enredados (Tangled)

Si deixem de banda que ‘Enredados’ ens recorda a altres pel·lícules de la factoria, ens trobem amb un producte divertit ple de grans moments d’acció i que garanteix riures en la major part del seu metratge. La història funciona com un rellotge, es presenten els personatges amb encert i les seves evolucions, tot i que típiques, estan dibuixades de manera que tothom (especialment els nens) pot seguir-les sense problemes. Disney en aquest cas ha volgut fer una pel·lícula que pugui agradar tant a nens com a nenes (després del desencís  que va suposar ‘Tiana y el sapo’, que no va funcionar bé a taquilla) i s’han equilibrat els moments d’aventura protagonitzats per Flynn amb les evolucions de Rapunzel cercant la veritat. Especialment memorables són els intercanvis entre els dos protagonistes, amb diàlegs molt divertits, i els secundaris animals, un camaleó i un cavall que estan ben integrats en la història i no resulten superflus.

Enredados (Tangled)

Tècnicament, la pel·lícula és impecable, l’animació està molt aconseguida (i és que el nivell actual en aquest camp és superlatiu) i en aquest cas veure-la en 3D sí que suposa una diferència perquè s’ha treballat perquè aquest efecte aporti i no resulti un afegit propi de la moda. Evidentment hi ha cançons, tot i que no moltes, i es veu un esforç per integrar-les en l’acció amb més claredat i, si bé no s’ha aconseguit al cent per cent, no molesten i resulten divertides.

‘Enredados’ ens dona tot el que promet. És el retorn de Disney a les grans produccions i, tot i que no es pot comparar amb les grans obres de la companyia, sí que aconsegueix entretenir i fer passar una molt bona estona. Els nens gaudiran moltíssim i els pares riuran, de ben segur, contagiats pels riures dels seus fills que, un altre cop, poden anar al cinema a viure un nou somni animat.

[rating:3.5]

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies