La trampa del mal
5Valoració

“La trampa del mal” marca l’arribada de la primera de “Les Cròniques de la Nit/The Night Chronicles”, una trilogia de films de terror basada  en textos escrits anys enrere per M. Night Shyamalan. Dirigida per John Erick Dowdle, Shyamalan que no té massa èxit darrerament en les tasques de direcció, es queda com a productor d’aquest film amb un aire de sèrie B. El proper film d’aquestes cròniques serà “Twelve Strangers”.

L’argument és senzill, cinc persones, cinc desconeguts queden atrapats en l’ascensor d’un gratacel. En aquest entorn claustrofòbic ben aviat començaran a produir-se fets inexplicables i morts. Un a un els ocupants de l’ascensor semblen destinats a morir com ho feien els Déu negrets d’Agatha Christie. Com a espectadors, el cos de seguretat de l’edifici i la policia que ho observen  tot des d’una càmera de seguretat  que els permet mirar, parlar però no escoltar el que s’hi diu allà dins.

La trampa del mal” es basa en una història que podria haver donat bastant més de si. El film resultant malgrat que resulta prou àgil i ben realitzat com per entretenir a l’espectador amb un temps de metratge just també acaba resultant en excés obvi i previsible. Només començar un narrador posa en sobreavís de què anirà tot allò i malgrat el joc que podria resultar de tenir cinc persones -una d’elles un assassí cruel- en un espai limitat -ho sabem prou bé per Buried- no li acaben de treure tot el suc.

Es nota però que estem davant d’una història de Shyamalan. Son propis del director indi aquests personatges turmentats per un fet passat, aquella petita sorpresa/gir  final, aquell relacionar finalment tot allò que inicialment no semblava que ho hagués d’estar. Sobren algunes coses, el tuf religiós pot resultar una mica molest (sempre ha de ser llatí l’únic creient?) i la moralina final sobre el càstig, el perdó i la redempció.

La trampa del mal” és això: un film per passar una estona sense més pretensions. Entretinguda, inquietant a estones però també un pèl massa obvia.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies