Hi ha qui pensa que uns Thin Lizzy sense Phil Lynott no haurien d’existir, i potser tinguin raó, però després de veure la demostració de talent, força i convicció dels sis senyors que estan girant arreu d’Europa sota aquest nom, estic convençut que el mateix Lynott estaria molt satisfet de veure que, 25 anys després de la seva mort, el seu llegat continua viu dalt dels escenaris i amb una dignitat absoluta.

I és que els Thin Lizzy de 2010 són un autèntic supergrup (sens dubte la millor formació dels darrers anys) que paga la pena veure, amb tres membres històrics cóm són el guitarra Scott Gorham, el bateria Brian Downey (que portava força temps allunyat de la música) i Darren Wharton als teclats; més el baixista Marco Mendoza (habitual en les darreres formacions) i dues incorporacions de luxe: Ricky Warwick (ex-cantant dels infravalorats The Almighty) i el mític Vivian Campbell (ex guitarra de Dio,  Whitesnake i actualment amb Def Leppard).

Després d’una triomfal gira pel Regne Unit, els Lizzies arribaven a Barcelona havent passat per Madrid i Bilbao. Amb la Sala Apolo gairebé plena d’un públic majoritàriament veterà i el clàssic logo de bombetes del grup presidint l’escenari, el concert va començar a tota pistonada amb tres clàssics: “Are you ready”, “Waiting for an Alibi” i “Jailbreak”. Aquests primers temes van deixar força clares algunes qüestions, per exemple: que el grup sona molt compacte; que Brian Downey continua, com a bon bateria d’escola britànica, sobri i contundent com sempre; que la tirada melòdica de Vivian Campbell és ideal per al característic estil “twin guitar” del grup i s’entén perfectament amb Scott Gorham i, sobretot, i de manera gairebé sorprenent, que Ricky Warwick és un més que digne substitut de l’insubstituïble Lynott i, malgrat no tenir el seu carisma, la seva veu encaixa com un guant amb el repertori del grup.

Thin Lizzy

Una parròquia força animada va rebre tots els temes amb entusiasme: aplaudint sorollosament al reconèixer “Don’t Believe a Word”, taral·lejant a plena veu el característic riff de baix amb què comença “Dancing in the Moonlight“, ovacionant el final de “Massacre”, un altre dels clàssics, o corejant la tornada de “Whiskey in the Jar” (Whack for my daddy o’!), la cançó tradicional irlandesa versionada pels Lizzy a “Vagabonds of Western World”. Tots els membres del grup van tenir espai per al lluïment: els solos de la parella Gorham-Campbell a “Emerald”, “Massacre” o a la bonica “Still in Love with You”, els sintetitzadors de Wharton a “Angel of Death” (curiosament la única cançó dels anys 80 que van tocar) o el solo de bateria de Downey a “Sha la la”. Phil Lynott també va ser recordat en diferents moments i li van dedicar una sentida “Wild One”.

El concert va acabar amb la preciosa “Cowboy song”, amb Ricky Warwick jugant amb el públic i el “twin guitar” lluint com mai i la imprescindible “The Boys Are Back in Town”, que va desfermar la bogeria a la sala. Després dues tandes de bisos: la primera amb un tema que m’encanta, “Rosalie”, (cover d’una cançó de Bob Seger) i “Bad Reputation” i la segona amb una única cançó, la llarga i espectacular “Black Rose” que va ser la cirereta d’un molt bon concert, molt de “vella escola” i flaire clàssic, protagonitzat per músics força experimentats que, malgrat la seva veterania, encara gaudeixen deixant-se la pell en un escenari. Com diem en català, “gallina vella fa bon brou”, en aquest cas més que bo, deliciós.Setlist:
1. Are You Ready
2. Waiting For An Alibi
3. Jailbreak
4. Do Anything You Want
5. Don't Believe A Word
6. Dancing in the Moonlight
7. Massacre
8. Angel of Death
9. Still In Love With You
10. Whiskey in the Jar
11. Emerald
12. Wild One
13. Sha La La
14. Cowboy Song
15. The Boys Are Back In Town
16. Rosalie
17. Bad Reputation
18. Black Rose

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies