Más allá de la vida
7Valoració

Más allá de la vida (Hereafter) el darrer treball del director i actor Clint Eastwood,es un film que fa por anar a veure. No per l’escabrós tema del més en enllà. No. Fa por perquè ens trobem amb un director de renom, amb una gran carrera cinematogràfica i uns quants treballs remarcables i tenim por de que ens defraudi. Amb tots els meus prejudicis, he de dir, que no m’ha espantat tant com m’esperava.

La pel·lícula manca de l’acció trepidant que esperem rebre quan l’Eastwood es fica darrera la càmera, i pot ser també se’l troba a faltar al davant. Alguns punts comptats d’humor desagreugen el sentimentalisme i el dolor considerable que carrega la història. Les dues hores de metratge es desenvolupen, si més no, amb un ritme constant.

La gran pregunta que tots ens en fet algun cop; “que hi ha després de la vida?”, dóna lloc a tres històries de personatges ben diferents. Marie (Cécile De France) una periodista francesa d’èxit, que sobreviu al tsunami d’Indonèsia (si més no, el moment més vertiginós) que farà que canvii la seva trajectòria. Els joves londinencs, els bessons Marcus i Jason, amb una mare heroïnòmana (molt ben interpretats per George i Frankie McLaren). I per últim en George, el mèdium retirat que interpreta Mat Damon. Intentant deixar el seu do, que ell troba més aviat una maledicció, s’allunya de la realitat amb un treball normal i un curset de cuina italiana.

Aquests personatges, tenen una cosa en comú, i com és evident, en algun moment s’han de trobar. Amb els recursos mediàtics de l’actualitat, fer coincidir persones de llocs remots no te cap secret. Internet ho fa tot, però al menys tindrem la casualitat i el destí jugant pel mig, donant una mica d’interès a la història.

El tema del més enllà ens convida a reflexionar. Per una banda com els escèptics no veuen amb bons ulls que algú de la seva tribu comenci a interessar-se pel tema i, fins i tot, cercar informació per escriure un llibre. També com alguns en frivolitzen, fent un negoci prenent el pèl dels pobres incrèduls que cerquen desesperadament connexió directa amb els seus morts. Tot i que la cobertura al més enllà escasseja, el nostre mèdium pot connectar-hi amb modestitat.

El tema va al voltant de la vida i la mort, però el característic missatge de rerefons de Clint Eastwood no parla del més enllà, si no de l’encara aquí. Viure sense obsessionar-se massa amb la mort. I pel que fa a respostes, que arribin quan n’hagin d’arribar; quan més tard, millor.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies