Monsters
8Valoració

Han passat sis anys des de que la NASA descobrís la possibilitat de vida  extraterrestre dins el nostre Sistema Solar. Per tal de recol·lectar mostres es va posar en òrbita una sonda que en el seu retorn a la terra s’ha estrellat contra l’Amèrica Central. Però la sonda no va arribar sola, i poc després de l’incident van començar a aparèixer noves formes de vida. La meitat de Mèxic està en quarantena.

Així és el món alternatiu en que ens situa Gareth Edwards, que dirigeix, escriu i s’encarrega de la fotografia de Monsters. Pel·lícula que en la que debuta com a director en pantalla gran i que ja li està reportant gran reconeixement. De fet s’ha endut el premi al millor director als The British Independent Film Award, premis al que Monsters competia en sis categories, inclosa a la de la millor pel·lícula, i dels que es va endur la meitat.

Com ja fes Neill Blomkamp a Distrito 9, Gareth Edwards dota al film d’un realisme molt suggerent i crea universos de ciència-ficció amb poc recursos i efectes especials dels que no es noten però guanyen premis. Edwards, que ha dedicat els darrers anys de la seva vida als efectes especials, sembla tenir molt clar que els efectes visuals han de servir com a instrument per explicar una història i fuig de l’artifici visual a favor de la creació d’un clima, on les sensacions i emocions del protagonistes acaparen tota l’atenció.

Molt ben batejada com “una mena de Lost in Traslation en un món de monstres”, el que trobem a Monsters és una història d’amor en temps de guerra (interplanetària) i un punt de poesia. La història d’un reporter (Scoot McNairy) que es veu obligat a escoltar la filla (Whitney Able) del seu editor a través de la zona en quarantena des de Mèxic als EUA. Un viatge que s’espera ple d’entrebancs però que sorprendrà a l’espectador no tan pels ensurts sinó per la lírica de la relació entre tots dos personatges, lírica que prendrà matisos abstractes en un final ple d’oxigen.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X