Que l’autor de Historias del Kronen i Mensaka, batejat com el pare del ‘realisme brut’ espanyol, sigui un escriptor inquiet a qui li agrada endinsar-se en diversos gèneres i fugir d’etiquetes, és una excel·lent notícia. Per això des que el 1994 va revolucionar el panorama literari amb la seva novel·la sobre els excessos nocturns d’uns nens de bona família, José Ángel Mañas ha explorat altres gèneres, com la novel.la històrica o la novel·la negra, amb Caso Karen. Ara torna a fer una incursió en aquest gènere amb Sospecha, una novel·la policíaca diferent, ja que el “dolent”· en aquest cas és precisament un policia.

Sospecha narra la investigació de la violació i assassinat d’una farmacèutica de poble a la Comunitat de Madrid. Una parella de policies que seguien la pista d’un psicòpata tot just sortit de la presó i que rondava per la zona eren els encarregats de vigilar la farmàcia, però justament un d’ells acaba sent el principal sospitós del crim. A mesura que l’univers personal del policia inculpat es vagi desfent, la investigació anirà agafant noves dimensions ja que el seu col·lega no es quedarà de braços creuats a l’hora d’ intentar demostrar que és innocent.

En línia amb els grans escriptors de la literatura negra, que fan d’ella el gènere de referència que és, José Ángel Mañas combina la intriga necessària en una novel·la policíaca amb una descripció minuciosa del Madrid previ a la crisi econòmica actual. Així, mentre la investigació avança, la novel·la va radiografiant els diversos ambients “castissos” en els quals es desenvolupa, i els personatges agafen dimensions cada cop més reals, més humanes, i més desesperançades. D’aquesta manera, Sospecha no ens interessa només pel seu vel de misteri, sinó també per la seva dimensió de retrat de costums, i per la seva exploració de la psicologia dels personatges.


Editorial: Destino
ISBN: 9788423343386
Pàgines: 422
Preu: 19,50 €

José Ángel Mañas va néixer a Madrid el 1971. La seva primera novel·la, Historias del Kronen el va fer instantàniament famós perquè el va convertir en finalista al Premi Nadal, i a més va ser portada al cinema amb Juan Diego Botto i Jordi Mollà com a protagonistes. Anys més tard, Mañas va ser finalista al premi Hammet per la seva novel·la El caso Karen. També és autor de les novel·les Mensaka, Soy un escritor frustrado i El secreto del Oráculo, entre altres.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X