Són anys de disputes, complots i ambicions desmesurades que marcaran el rumb de Roma i inscriurà el nom dels seus protagonistes en la Història. Ambició, traïcions i intrigues polítiques marquen l’apassionant lluita pel poder entre Ciceró, el cònsol, i el seu principal opositor, un jove líder populista anomenat Juli Cèsar.

Una novel·la brillant que il·lumina una època de conjures i intrigues polítiques que suposaran el debacle de la República romana. “Conspiració” recrea d’una manera magistral la vida de Ciceró, un dels personatges més fascinants de l’antiga Roma, i consagra a Robert Harris com una de les figures més destacades de la ficció històrica.
L’autor a principi del llibre ens afegeix una nota on explica l’intent de ser fidel a la història i com l’ha ajudat el fet de poder recrear les paraules del propi Cicerò recollides en el seu dia per Tiro.

La novel·la està narrada en veu de Tiro, qui fou esclau personal de Cicerò i dividida en dues parts.
A la primera part sota el títol de “Cònsul 63 a.C” es pot seguir la vida de Ciceró a Roma i els conflictes i problemes que anirà trobant degut al seu càrrec públic. No podem oblidar que la República Romana va ser la precursora de la política actual, i és per això que trobareu suborns, casaments per poder,  dones astutes i ambicioses com Servilia (dona de Juli Silano) o companys del Senat que claven punyalades per l’esquena.

Però el que més atrau i destaca és el retrat que s’hi fa de Ciceró, com una persona molt humana, un gran orador i un home de família. Un home savi, just i bo. Un home capaç de pagar un funeral a un total desconegut per pietat.
La segona part de títol de “Pater Patriae 62-58 a.C” ens explica com Cèsar, que aconsegueix sortir indemne de la conspiració, s’alia amb Cras i amb el triomfador general Pompeu per neutralitzar el Senat. La República té els dies comptats, i Ciceró, forçat a l’exili, disposa d’un sol dia per abandonar-ho tot i salvar la vida.
En aquesta República ja no hi ha lloc per a ell de la mateixa manera que en el seu moment no hi va haver lloc er Lúcul i tants d’altres. Cicerò no està disposat a postrar-se davant Cèsar i amb el consell de la seva dona opta per la que considera la millor opció.

Per a tots aquells que tenen la història de Roma una mica llunyana i el llatí una mica més lluny encara, l’autor ens afegeix al final del llibre un glossari i un Dramatis Personae (llistat de personatges).

Ideal pels amants de la història, una novel·la amb una profunda recreació escènica i un gran domini de la història. “Alea iacta est”.


Editorial: Grijalbo
ISBN: 9788425344213
Pàgines: 496 pàgs
Preu: 20,90€

Robert Harris va néixer a Nottingham, Regne Unit, el 1957 i es va llicenciar en la Universitat de Cambridge. Ha treballat com a reporter de la BBC, ha estat responsable de la secció de política de The Observer i columnista a The Sunday Times. El 2003 va ser nomenat Columnista de l'Any en els British Press Awards. És autor dels thrillers històrics: “Pàtria” (Debolsillo, 2004), “Pompeia” (Grijalbo, 2004) i “Imperium” (Grijalbo, 2007), el primer lliurament de la seva trilogia sobre Roma, així com de diverses obres d'assaig. La seva anterior novel·la, “El poder a l'ombra” (Grijalbo, 2008), ha estat portada al cinema pel director Roman Polanski amb el títol: “L’escriptor”. En l'actualitat viu a Berkshire.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X