“Enciclopedia oficial de Perdidos” de Damon Lindelof
8Valoració

Amb més de 400 pàgines i 1500 imatges, l’enciclopèdia de Lost és una guia dels personatges, objectes, ubicacions, trames, relacions i mites de la llegendària sèrie de AC Studios, emesa durant 6 temporades. Creada en col·laboració am ABC Entertainment i ABC Studios, aquesta obra de referència és la primera i única edició autoritzada sobre el món de LOST, que inclou a més, un pròleg en exclusiva dels productors executius Damon Lindelof i Carlton Cuse del que val la ena remarcar: “El que es va veure per la televisió, era el 10% de l’iceberg que sobresurt de l’aigua. No obstant, la major part que varem passar a la sala de guionistes ens varem dedicar a construir la part submergida. Els detalls, els antecedents…”

Aquesta enciclopèdia pretén resoldre totes aquelles preguntes que varen quedar a l’aire, què volen dir els números? Què va passar amb Walt? Perquè un ós polar? I una gran sèrie de “que” i “perquè”.

Ara bé, en cap moment destrueix les possibles interpretacions dels seguidors i fans de la sèrie. Dóna informació i puntualitza aspectes que van quedar en l’aire, però si algú esta buscant una explicació de l’últim capítol ho porta tant negre com el fum de l’illa.

És un complement per a tots aquells que no tenen molta memòria o que volen tornar a veure la sèrie i descobrir petits tresors que van passar desapercebuts per la majoria de nosaltres en un primer visionat i que s’han anat aclarint en el transcurs de 6 anys. El format en sí és impressionant, no li falta cap detall, un regal digne per a qualsevol Lostie. Una enquadernació en tapa dura que recull en un únic volum: el pròleg dels guionistes, l enciclopèdia en si, un index alfabètic, la vida alternativa dels personatges, l’explicació del vitrall de l’església (islam, hinduisme, budisme, judaisme, cristianisme i taoisme), deixant per l’última pàgina l’últim fotograma de la sèrie: el Dr. Christian Sheppard obrint les portes i entrant a la llum, remarcat per les paraules que li diu al seu fill per explicar-li on és.

El llibre no perd punt ni detall, les portades interiors són dues fotografies en blanc i negre a doble pàgina, la primera és una imatge de la primera temporada de la sèrie i la última és la de la promo de la sisena temporada, els personatges recreant el Sant sopar.

Amb unes fotografies molt cuidades i uns textos molt clars, acompanyats en gran part per frases mítiques d’alguns dels personatges, és visualment molt atractiva.

Només per anar fent boca, no us donaré cap dada, però us puc assegurar que el treball realitzat amb cada personatge principal va des d’una fitxa biogràfica pre-lost, a l’illa i post-lost, la relació que tenen cada un d’ells amb els números, amb Jacob, entre els personatges a l’illa i amb personatges de fora l’illa.

Un dolç record de cada un d’ells: Sawyer, Jack, Kate, Locke, Hugo, Claire, Sayid, Jin, Sun, Ben, Jacob… bons i dolents, uns i altres, de la platja o del campament, de l’actualitat o del 1977. Però no per això perd el sentit de l’humor, a les pàgines del Sawyer hi han tots el sobrenoms que ha anat posant als seus companys de l’illa, tampoc perd el dramatisme amb la imatge del final de Jin i Sun, o el romanticisme amb la frase de Kate a Jack


Editorial: Grijalbo
ISBN: 9788425345760
Pàgines: 384 Pàgs.
Preu: 34,90€

Damon Lindelof és guionista i productor de Lost, un dels principals artífexs dels majors enigmes de la sèrie. Ha participat en l'equip de guió de moltes de les últimes superproduccions d'Hollywood, tant per a la gran pantalla com per a la petita, entre elles destaquen Star Trek i Crossing Jordan.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies