Els noms de Maria Callas, Coco Chanel, Wallis Simpson, Eva Perón, Barbara Hutton, Audrey Hepburn i Jackie Kennedy van ocupar durant dècades les pàgines de les revistes. Gràcies al seu talent, bellesa i personalitat és varen convertir en autèntics mites del segle XX. Famoses, riques i atractives, semblaven perfectes als ulls del món. Icones de la moda i el glamour, van crear un estil propi i foren admirades per milions de dones que somiaven amb semblar-s’hi. Però en realitat aquestes rutilants dives van ser persones solitàries, acomplexades amb el seu físic i geloses de la seva intimitat, que detestaven ser tractades com estrelles.

Aquestes set dones de llegenda comparteixen doloroses ferides que mai van arribar a cicatritzar: la falta d’estima o l’abandonament dels seus pares, les seqüeles de la guerra, el dolor de la pèrdua dels seus fills o els traumàtics divorcis.

Cristina Morató ha intentat descobrir el seu costat més humà, més enllà de l’èxit, la fama i el poder, les seves debilitats, complexes i pors, recorrent als testimonis d’aquells que les varen conèixer tal i com eren.

L’autora desitja que en aquest llibre el lector descobreixi les llums i les ombres d’unes dones rebels i inconformistes, que segueixen captivant perquè ens demostren que els contes de fades existeixen. Encara que no sempre tinguin un final feliç.

El que em va atraure d’aquest llibre va ser l’estil que despertava la portada, una imatge en blanc i negre d’una dona sensual i poderosa a l’hora que mostra un perfil segur i enigmàtic.

Cada capítol o personatge s’introdueix amb una frase dita per cada una d’aquestes dones admirables i un mini títol que les defineix, tal és així que trobem: Maria Callas, morir per amor; Coco Channel, el triomf de la voluntat; Wallis Simpson, la reina sense corona; Eva Perón, entre el poder i la glòria; Barbara Hutton, l’hereva de la trista mirada; Audrey Hepburn, fidel a sí mateixa i Jackie Kennedy, una dona ferida.

Aquest llibre convida a començar-lo per on vulguem, jo, personalment vaig començar per l’Audrey Hepburn que m’agrada molt i vaig acabar pel principi amb Maria Callas.

La redacció per part de l’autora és intimista i a l’hora ens presenta un aspecte de cada una d’aquestes dones gairebé desconegut pel gran públic. Unes dones que van estar sotmeses a focus i flaixos i ara les podrem veure sota una llum natural seguint les seves vides des de petites fins al seu final.

Cada personatge té un petit espai amb fotografies que van marcar un abans i un després en les seves vides, tots elles en blanc i negre amb la curiositat que en la primera de cada una d’elles hi ha com una síntesis de la seva persona. No són més que dues o tres ratlles però tan descriptives que sembla mentida que tota una vida, l’essència d’una persona, pugui arribar a ser tan “simple”.

De la mateixa manera que en paraules de cada una d’elles es definien tant diferents de com les mostrava la societat. La que m’ha cridat més l’atenció, segurament per desconeixement, ha sigut Coco Channel, com una dona com ella podia pensar això de si mateixa: “ La soledat ha format el meu caràcter, que és dolen; endurit el meu cor, que és orgullós, i el meu cos, que és resistent”.

Un llibre que val la pena llegir i aprendre dels errors que elles van cometre de la mateixa manera que gaudir de les oportunitats que et dona la vida, ja que són poques i passen molt ràpidament.

La vida no és rosa, però tampoc és totalment negre, hem de destriar en cada moment el color que més s’ajusta a nosaltres. La vida té tonalitats i hem d’aprendre a fer barreges per crear una imatge real. Jo sóc així i així és com vull que la gent em conegui!.


Editorial: Plaza & Janés
ISBN: 9788401390807
Pàgines: 496 Pàgs.
Preu: 19,90 € (ebook:14,99 €)

Cristina Morató va estudiar periodisme i fotografia, i des de molt jove ha recorregut el món com a reportera. Després de passar llargues temporades a Amèrica Llatina i Àfrica, l’any 2005 va viatjar per primera vegada a l’Orient Mitjà, escenari dels seus últims llibres.
Durant aquests anys va alternar el seus viatges amb la direcció de programes de televisió i col·laboracions a la ràdio. El seu interès per recuperar de l’oblit a les grans exploradores i viatgeres de la història la ha portat a publicar amb gran èxit de crítica i públic: “Viajeras intrépidas y aventureras”, “Las reinas de Àfrica”, Las Damas de Oriente” i “Cautiva en Arabia”, tots ells traduïts a diverses llengües.
És membre fundador i actual vice-presidenta de la Societat Geogràfica Espanyola, i membre de la Royal Society de Londres.

Una resposta

  1. Montserrat Triadó

    Llegint el comentari que fa l’Àngela Sánchez, m’han agafat ganes de llegir el llibre.

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X