Música, sopars, rialles, converses fins a la matinada al voltant d’una ampolla de vi … Katherine està començant a viure la seva joventut, per primera vegada des de l’espantosa tragèdia que va colpejar la seva família. I tot gràcies a Alice, la bella, extravertida i popular Alice, que per algun motiu ha decidit triar-la com millor amiga.

Se sent tan bé amb ella que al principi només dóna importància als petits detalls, a aquests moments en què Alice sembla ser una altra persona, algú que gaudeix retorçant les ments de les persones que l’envolten, fent patir. I quan surt a la llum el fosc passat de Katherine, s’obre una porta molt perillosa. Perquè qualsevol secret, en mans d’Alice, es converteix en una arma mortal.

La Katherine viu turmentada per la mort de la seva germana Rachel, fa tan sols un any enrere. Després d’aquesta desgràcia que va assolar i va transformar la seva família, va decidir canviar d’institut i marxar cap a Sidney a viure amb la seva tieta, encara que passa la major part del temps tota sola.

És una noia molt anti-social, no té amics, però, aquest fet canviarà quan conegui a l’Alice, una de les noies més populars que, a més, és alegre i divertida. Aquesta amistat és just el que la nostra protagonista necessita, però a mesura que vagi passant el temps amb Alice comença a descobrir una personalitat oculta, destructiva i cruel que s’amaga sota la seva aparença generosa i espontània.

La història es divideix en tres tipus capítols que s’alternen entre si: els que narren la mort de Rachel, els que ens expliquen què va ser de Katherine arran de conèixer a l’Alice, i els que ens descriuen com és actualment la vida de la protagonista anys després del que ha passat amb aquesta “bruixa” que havia de ser la seva amiga.

Els personatges, amb l’excepció de l’Alice, són tots molt humans i propers, fàcils de reconèixer en la nostra societat més propera. Per desgràcia també hi han moltes Alice camuflades.

Tot i que la protagonista té 17 anys, no és una novel·la estrictament juvenil. El llibre està ambientat en bars, festes, concerts, sortides, pubs, viatges i les cases dels diferents personatges i la trama és molt adulta del principi al final. És una novel·la recomanable per a qualsevol edat.

Aquesta novel·la es pot resumir amb una sola paraula: VALENTIA.

A la vida s’ha de ser valent i enfrontar les coses a la cara, s’ha de ser espavilat per poder veure allò que a simple vista no és mostra, s’ha de ser caut en el moment de donar la mà a l’amistat i vigilar de les moltes coses que ens perdem pel camí.

En definitiva, més val viure la vida que veure-la passar. I en paraules de la pròpia escriptora: «Bella malícia m’ha servit per entendre per què de vegades podem ser amics de persones que no ens convenen, per què ens impliquem en relacions, siguin d’amistat o de parella i que són per a nosaltres destructives o nocives. He observat moltes vegades a persones que mantenen una relació o una amistat que no els fa cap bé. És una cosa que m’ha va passar a mi mateixa quan era jove i que encara avui em fascina».


Editorial: Columna
ISBN: 978-84-664-1292-6
Pàgines: 288 Pàgs.
Preu: 18€ (ebook:14.49€)

Rebecca James va néixer a Sydney, Austràlia, el 1970. Quan tenia vint anys va treballar com a professora d’anglès a Indonèsia i al Japó. Actualment, viu a Armidale, Austràlia, amb el seu company i els seus quatre fills.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies