30 Seconds To Mars, la banda formada per Jared Leto, el seu germà i bateria Shannon Leto i el guitarra Tomo Milicevic, saldava per fi el seu deute històric amb Barcelona, escollint la ciutat per tancar la gira Into The Wild que al llarg de 14 mesos els ha portat a 27 països del món, 89 ciutats i actuar davant de 1,4 milions de persones.

Un públic kilomètric que es deixava entrar en comptagotes al recinte del Sant Jordi Club va anar dotant de caliu des de ben aviat aquest peculiar espai destinat als directes menys multitudinaris de la ciutat. Cap a les vuit, mentre alguns seguien atents el derbi Barça-Español pels móvil, altres es posaven ja en situació amb la potent actuació dels teloners ‘More than a Thousand’.

Poc després de les 21:30 les estrelles de la nit saltaven a l’escenari, liderats per un Jared Leto enfundat en la seva tradicional gabardina i amb ulleres de sol. Per maldecap de l’equip de seguretat convidava als fans extasiats a apropar-se més a l’escenari (“Come closer”). I així, amb l’apropament físic i emocional d’una audiència entregada des del primer minut, començava l’espectacle a ritme de ‘Escape’ i ‘Night of the Hunter’.

A la meitat del concert hi va haver un moment molt definitori. En ple track acústic, Leto abaixa la guitarra i diu a l’audiència: “Què voleu sentir? Us toco la que vulgueu” i un nombrós sector del públic crida “Capricorn”. El cantant posa cara de sorpresa pel fet que se li demani de tocar la primera cançó del primer disc del grup, un tema que manifesta que dubtava que algú hagués sentit per aquí i es mostra incrèdul de que la gent de Barcelona se’n sàpiga la lletra. Aleshores es mira la guitarra i mentre la reafina demana “espereu un moment que el so del primer disc era diferent”. I quan per fi comencen els primers acords, i la gent coreja la lletra comprova que efectivament, aquí hi ha fans que segueixen 30STM des de fa temps.

D’aquesta manera queda clar per una banda que el grup nordamericà té fans aquí que els coneixen des dels inicis i han interioritzat la seva liturgia, més enllà dels grups de noies que han pagat entrada per veure l’atractiu cantant i proferir-li uns quants “guapo” des de la platea. I per altra banda, també s’ha fet patent l’evolució en el so d’un grup que té el seu propi tempo creatiu i que sense perdre la coherencia en el fons han anat pulint la seva forma fins assolir aquest so de rock coral que caracteritza el seu treball més recent “This is War”.

Així, el concert ofert a Barcelona s’ha pasejat més ampliament pels tres discs de la banda que en altres, deixant sentir des de la mencionada ‘Capricorn’ a ‘Echelon’, ‘Buddah for Mary‘ i ‘Oblivion’ del disc de llençament homònim (2002), els hits del segon álbum (‘A beautiful Lie’, 2005) com ‘Attack’, ‘From Yesterday’, ‘The Fantasy’ i ‘The kill’, i per suposat un repàs quasi al complert de l’últim disc, que ha inclòs ‘This is War’, ‘Vox Populi’, ‘L490’, ‘100 Suns’, ‘Search and destroy’, la insignia de la gira ‘Closer to the edge’, una breu estrofa de ‘Hurricane’ i un ‘Kings and Queens’ amb públic a l’escenari pel fi de festa.

Dues hores de concert que van donar per tot el ritual dels directes d’aquestes bandes que la vella escola s’entesta en encabir sota l’etiqueta de ‘emo’ però que ja la van superar fa molt: molts salts arengats al repetitiu crit de ‘Jump! Jump!” per part de Leto, mans enlaire, algún “pit” improvitzat i moltes dosis d’idolatria per les paraules i la simbologia d’un trio que ha construit el seu missatge en base a la personal veu de Jared, la contundencia secundària però vital de Tomo i Shannon, videoclips treballats, una base de fans que formen un autèntic exèrcit de carrer (els Echelon) i un conjunt de símbols i proclames pseudo-místiques.

Al final Leto alçava els braços i confirmava l’entesa proclamant que 30 Seconds to Mars donava la benvinguda a Barcelona a la seva familia. Es segellava així un pacte pel qual el públic d’aquí havia demostrat la seva devoció pel grup i aquests, a canvi, prometien incloure’ns en el futur a les seves gires.

Setlist
1. Escape
2. Night Of The Hunter
3. A Beautiful Lie
4. Attack
5. Search And Destroy
6. Vox Populi
7. This Is War
8. 100 Suns
9. Closer To The Edge
10. L490
11. From Yesterday
12. Alibi
13. Capricorn
14. Buddha For Mary
15. Echelon
16. Oblivion
17. Revenge
18. Bad Romance (Acústic) (Lady Gaga cover)
19. The Kill
20. The Fantasy

Bisos:
21. Hurricane (només principi)
22. Kings and Queens

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X