"Ghostgirl. Malalta d'amor" de Tonya Hurley
7Valoració

No fa ni tan sols dos anys que Tonya Hurley donava a conèixer a Charlotte Usher al món. S’estrenava l’any 2009 quan es publica la primera edició de Ghostgirl, la història d’una xicota a la que la mort no l’impedeix continuar amb els seus plans de vida: ser popular i seduir el xicot que s’estima. La particular visió de Hurley del món de l’adolescència, amb aquell toc gòtic tan romàntic, de seguida va captivar a milers de lectors. Ghostgirl, el retorn irrompia en l’univers literari a finals del mateix any i ara finalment arriba la tercera aventura de Charlotte Usher, Ghostgirl, malalta d’amor.

Aquesta és una nova oportunitat per tornar a gaudir d’uns personatges tan màgics i entranyables com la Charlotte Usher, la Scarlet i la Petula Kensington, en Damen o les Wendys, als que ja vam poder veure evolucionar en el segon dels llibres, però, com joves que són, encara els hi queda molt per madurar. Sobretot en el tema de l’amor, del que la veritat mai s’acaba d’aprendre coses noves. I si no que li preguntin a Charlotte, que tornarà a emmalaltir per amor en la nova missió que l’ha estat encomanada. Una missió tan misteriosa que ni tan sols se saben els objectius, tan inesperada que arriba tot just quan semblava que tot s’estava col·locant al seu lloc, però al mateix temps tan reveladora que es convertirà en una experiència clau en la formació com a persones de tots els implicats.

Tonya Hurley ho torna a aconseguir. A través del seu llenguatge, de les referències, de les experiències, trasllada al lector al seu món adolescent (o el que quedi d’ell), per tornar a sentir, a descobrir i a aprendre de la mateixa forma que els protagonistes dels seus llibres, intensa, confusa i ingènuament.

No són molts els nous personatges que s’afegeixen a la saga, però sí prou importants. Tindrem el gust de conèixer l’Eric, company d’aventura de la Charlotte i diana on apunten les seves (potser massa afilades) fletxes de l’amor. Un noi amb encant que donarà sense voler tan mals de cap com la Maddy, una nova alumna de l’institut que no amaga gens de bo.

Recomanat especialment pels que encara hi visquin en un món adolescent, la trilogia de Ghostgirl es devorarà també amb gust per aquells als que encara els hi quedi quelcom d’aquell esperit. Una aventura grata i a sobre interessant musicalment parlant, i és que les referències musicals abunden i no són buides.


Editorial: Edicions62 - Estrella Polar
ISBN: 978-84-9932-286-5
Pàgines: 328
Preu: 19,95€

Tonya Hurley és una reconeguda guionista i directora de cinema independent, amb una llarga experiència en la indústria de l'entreteniment per a joves.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X