American Vampire
8Valoració

Skinner Sweet és el primer vampir concebut en terra americana, però no és l’habitual criatura de la nit. És més fort, més violent i pot caminar sota la llum del sol. Sweet és el primer d’una nova raça de vampirs: el vampir americà.  45 anys després d’alçar-se de la seva tomba, Sweet es troba a Los Angeles en els anys 20, on les llums de Hollywood enlluernen als aspirants a actor. El que aquests joves no saben és que hi ha més que simples humans esperant allà, com Pearl Jones és a punt de descobrir. Quan el seu somni de convertir-se en protagonista de grans produccions es transforma en un malson sagnant, Sweet li dóna la seva única oportunitat de sobreviure, així com el poder de venjar-se.

‘American Vampire’ és un còmic de vampirs, uns vampirs una mica més salvatges que els que podem trobar a ‘Crepúsculo’ o ‘The Vampire Diaries’. Ja a la introducció, Stephen King, que escriu el còmic juntament amb Scott Snyder, creador de la idea, adverteix que es va unir al projecte precisament per aquest motiu: “Esto es lo que los vampiros no deberían ser: pálidos detectives que beben bloody marys y que solo trabajan de noche; melancólicos caballeros sureños; chicas adolescentes anoréxicas; guaperas de ojos grandes e ingenuos. ¿Qué deberían ser? Asesinos, cariño. Asesinos inmutables que nunca tienen bastante de esa sabrosa sangre grupo A”. I això és precisament el que trobem a aquest còmic: vampirs salvatges, corruptes i sense cap respecte per la humanitat, vides truncades i sang, molta sang.

‘American Vampire’ presenta dues històries diferenciades: una dedicada a Pearl Jones, que veu com la seva vida es transforma quan es troba amb els vampirs provinents d’Europa i també amb Skinner Sweet; la segona ens explica la transformació de Sweet quan s’enfronta a un dels vells vampirs europeus.  La primera història, escrita per Scott Snyder, transcorre als anys 20, en pocs dies, mentre que la segona, obra de Stephen King, cobreix un llarg període de 30 anys des de 1880. Els dos escriptors es reparteixen les tasques narratives, que presenten ritmes ben diferents. Snyder té més espai per explicar una història que transcorre en un marc temporal més curt, pot presentar perfectament Pearl Jones i la resta de secundaris i caracteritza perfectament els canvis que patirà l’actriu. King, per la seva banda, ha de narrar tota la història de l’origen de Sweet que s’estén durant 30 anys; això l’obliga a comprimir molt l’acció i a fer servir moltes el·lipsis. Per sort, tot es pot entendre sense problemes i King fa una feina apreciable, dotant d’èpica i emoció l’origen de Sweet. Té poc espai per caracteritzar de manera detallada tots els personatges però la seva habilitat com a escriptor li permet resoldre la situació amb bona mà, tot i ser un mitjà completament diferent a les novel·les.

Un dels aspectes més destacats del còmic és el dibuix de Rafael Albuquerque, que proporciona un aspecte gràfic excel·lent a la història. Albuquerque caracteritza perfectament tots els personatges amb un estil preciosista que es transforma quan apareixen els vampirs i la pàgina passa a embrutar-se amb un acabat menys amable. El dibuixant aplica (juntament amb el colorista Dave McCaig) un estil més pictòric i salvatge a la narració del passat de Skinner Sweet, més adient a la naturalesa de la història. Tot i aquests dos estils la unitat del conjunt del còmic és perfecte i les il·lustracions que acompanyen aquesta crítica són una bona mostra del meravellós treball d’Albuquerque.

‘American Vampire’ és un còmic molt entretingut que agradarà als amants dels vampirs que busquen una visió del mite una mica més salvatge i a tots aquells que vulguin trobar-se un bon còmic d’acció amb guions més que correctes i un dibuix que fa observar amb atenció totes i cada una de les pàgines. L’edició de Planeta deAgostini és molt bona, inclou portades alternatives, una introducció de Stephen King i un epíleg de Scott Snyder. Un bon regal per les properes festes.


Editorial: Planeta deAgostini Comics
ISBN: 978-84-9947-002-3
Preu: 18,95 €
Guió: Stephen King, Scott Snyder
Dibuix: Rafael Albuquerque

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X