En els últims temps, hem vist aparèixer adaptacions, còpies i revisions de formats ja provats però de tant en tant hi ha alguna sorpresa i els programadors ens ofereixen una cosa nova i diferent, si més no, a allò que actualment, s’ofereix. “Hispania” és una d’aquestes coses noves i diferents que han arribat a la petita pantalla recentment.

Hispania” l’aposta d’Antena 3 s’encarrega de recuperar la llegenda de Viriato, el pastor lusità que es va enfrontar a Roma. Produïda per Bambú Produccions per a Antena 3, es va estrenar el 25 d’octubre de 2010. La sèrie va ser rodada a Madrid i paratges naturals de la comarca de La Vera, a Càceres. L’1 de desembre Antena 3 va anunciar que “Hispania” es renova per una segona temporada amb 9 capítols més.

Com dèiem “Hispania” ens porta la història de Viriato, un pastor i caçador natural de la zona compresa entre el Guadiana i el Duero, a les actuals Castellà i Lleó i Portugal. Arruïnat i dessolat després de perdre a la seva filla en un estratagema preparat pel consol romà Galba per acabar amb tots els homes en edat de combatre de la zona, opta per anar-se a les muntanyes con a rebel i plantar cara als invasors.

Personatges

Els rebels

Viriato (Roberto Enríquez) no estarà sol en la seva missió d’entorpir l’establiment del romans a Lusitània. El seu cunyat, Sandro (Hovik Keuchkerian), el membre del Consell, Césaro (Alfonso Bassave), i el jove, Paulo (Juan José Ballesta).

Amb l’objectiu comú de foragitar els romans però moguts per diferents causes, la lleialtat cap a un amic i familiar, l’odi als romans per la pèrdua de poder i recuperar la dona estimada farà que aquests tres homes donin suport a Viriato en la seva iniciativa. Intentaran captar a més homes per la seva missió, ho aconseguiran? serà tot or el que es deixa entreveure?

Les dones

Nerea (Ana de Armas), Helena (Manuela Vellés) i Bàrbara (Luz Valdenebro) són les tres hispanes que comparteixen, d’una forma o una altra, la seva vida amb els rebels. Malgrat les circumstàncies que les envolten cap d’elles es resignarà a acceptar allò que els hi ve imposat i lluitaran pel que volen. Lògicament, tindrà conseqüències poc agradables-

Els romans

Amb el pretor Galba (Lluís Homar) al capdavant, els romans arribaran a Lusitània amb la intenció de fer-se amb el control del territori. Sense cap mena d’escrúpol, Galba farà servir qualsevol mètode que li permeti aconseguir allò que vol. Sempre ho ha fet així. Va arribar al poder mitjançant el seu casament amb Clàudia (Nathalie Poza), la filla consentida d’un important senador romà i s’ha acostumat a utilitzar a l’oficial Marco (Jesús Olmedo) per a infligir horribles càstigs a qui li porti la contrària, sobretot, si són hispans.

Crítica i públic

A Hispania no la podríem definir-la com una sèrie de culte, ni una sèrie que farà època. Segurament tampoc es convertirà en un gran referent però malgrat tot la crítica l’ha respectat i en cada emissió es converteix en l’espai més vist de la seva franja horària. Malgrat això, es podria dir que la benevolència amb la que està sent tractada la sèrie és més fruit de les ganes que públic i crítica tenien de trobar una cosa diferent i que suposés per qui l’emet un cert risc més que de les bondats de les sèrie en si, tot i que les té.

Els que no han estat tan permissius amb la sèrie són els historiadors, que no han dubtat en filar prim, treure a la llum i criticar qualsevol cosa descontextualitzada .

S’entén que la sèrie ha de ser accessible pel gran públic i que això fa que els guionistes i la direcció es prenguin certes llicències, com són noms i costums fora d’època. Magrat això sí que potser és excessiu que la forma de parlar i les maneres del certs personatges estiguin més properes a les que trobaríem a la porta de qualsevol macrodiscoteca que a les pròpies de fa 2.000 anys .

Opinió

Qui pretengui trobar en Hispania una replica de Roma es sentirà decebut. Comparteixen temàtica, les dues són sobre romans, hi ha sexe, violència i traïcions, un repartiment de luxe i una elevada inversió per part de qui produeix però el resultat encara està a anys llum del que ofereixen les cadenes americanes.

La sèrie té defectes, decorats que semblen de cartró-pedra, llenguatge excessivament actual,…però té un gran punt a favor, les actuacions de Lluís Homar, Nathalie Poza i Hovick Keuchkerian, només pel seu treball i les trames en les que estan involucrats ja val la pena veure cada capítol de la sèrie.


Intèrprets: Galba (Lluís Homar), Viriato (Roberto Enríquez), Sandro (Hovik Keuchkerian), Césaro (Alfonso Bassave), Paulo (Juan José Ballesta), Nerea (Ana de Armas), Helena (Manuela Vellés), Bàrbara (Luz Valdenebro), Clàudia (Nathalie Poza),Marco (Jesús Olmedo)
Cadena: Antena 3
Durada dels capítols: 60 min.

Web oficial:

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies