Tot torna, en la moda, en la música, en el cine i també a la televisió, Als últims temps hem vist remakes, revisions i continuacions de El Coche Fantástico, la Dona Biònica, Nikita o Beverly Hills. I ara que les platges de Hawaii s’han quedat orfes de Lost, la CBS ha decidit rescatar un clàssic de finals dels 60 que al 1997 ja s’havia també homenatjat en un telefilm: Hawaii Five-O.

La sèrie original va tenir molt èxit i es va perllongar durant 12 temporades (fins al 1980). És probable que molts no l’haguéssiu vista mai, pero la banda sonora segur que tots us la sabeu i es va fer inmediatament popular. Ara s’ha conservat pels títols de crèdit que donen inici als capítols del remake.

El títol de la sèrie fa referència al status de Hawaii com estat número 50 dels Estats Units i més enllà de l’acció de les trames que presenta, tant l’original com el remake actual, funcionen també com a promoció dels bonics paisatges de Honolulu, Oahu i altres racons de Hawaii, sempre associats a sol, verd, platges i surf.

L’original ja l’havia produit la CBS i amb aquest rellençament intenten renovar l’èxit d’aleshores. De moment no es poden queixar, ja que en un món televisiu convuls, la nova ‘Hawaii Five-O’ està funcionant molt bé.

La fórmula és molt sencilla: un grup especial de policies donant caça a assassins, narcotraficants, segrestadors, caps del crim organitzat,… donant prioritat absoluta a l’acció i aparcant els temes més personals, tot amanit amb imatges de les idíliques illes.

TRAILER

PERSONATGES

En la sèrie original, els integrants de l’equip especial dedicat a perseguir tota mena de criminals per les illes de Hawaii, anava variant entre 3 i 5. Ara són 4:

STEVE McGARRETT

El comandant Steve McGarrett és hawaiià, tot i que tothom li diu que no ho sembla. Després de que el seu pare fos assassinat per culpa d’una missió fallida en la que ell transportava un presoner, havia abandonat la Marina. Però una proposta de la nova gobernadora de Hawaii que li dóna carta blanca per formar un grup per perseguir criminals a l’illa, el fa tornar a l’acció. És un home lleial i creient en els valors tradicionals com l’honor i el companyerisme, però ja que la gobernadora li ha donat via lliure per caçar criminals, tampoc dubta en transitar pel límit de les normes quan calgui.

L’australià Alex O’Loughlin es va donar a conèixer al públic televisiu amb ‘The Shield‘, tot i que més fama li va donar la seva sèrie posterior, ‘Moonlight‘ on interpretava al vampir policia Mick St. John. Des d’aleshores ha seguit treballant a la televisió en les sèries ‘Mentes Criminales‘ i la fallida ‘Three Rivers‘, a més de fer de parella de Jennifer Lopez al cinema a ‘Plan B’.

A la sèrie original, Steve McGarrett era l’actor Jack Lord.

DANNY WILLIAMS

El Detectiu Danny Williams és un agent del continent que arriba a Hawaii seguint la seva ex-dona, per poder estar prop de la seva filla petita. I també amb una missió, ell és l’home designat per investigar l’assassinat del pare de McGarrett. Al continent tenia un currículum impecable de casos resolts, però pels seus mètodesi la ferma creença en les normes, li costa encaixar a Hawaii. Ell i Steve no comencen precisament amb bon peu, per discrepàncies de caràcter i maneres de fer, però acabaran per superar-les i convertir-se en companys d’equip.

El rostre del californià Scott Caan, fill de James Caan, ens resulta familiar sobretot per la seva participació a la sèrie ‘Entourage‘ i a la saga cinematogràfica ‘Ocean’s Eleven‘. Però entre els seus crèdits també hi trobem altres films com ‘60 segundos‘, ‘Amigos con dinero‘, ‘Enemigo Público‘ o ‘Into the blue‘.

A la sèrie original, Dan Williams era l’actor James MacArthur.

CHIN HO KELLY

Des del principi la sèrie ens deixa clar que Hawaii té les seves pròpies normes i la seva manera particular de fer les coses. I qui es mou com a peix en l’aigua en aquest ambient és Chin Ho Kelly. Treballava de policia al costat del pare de McGarrett, però a causa d’unes acusacions de soborns, havia retornat la placa. Quan Steve torna a l’illa li ofereix tornar a l’acció apuntant-se a l’equip. Ell accepta, també amb ganes de treure’s de sobre l’etiqueta de corrupte, i així es converteix en el guia del grup entre el complicat entramat de contactes i maneres que regeixen Hawaii.

En aquest cas tampoc calen massa presentacions. A Chin Ho l’interpreta Daniel Dae Kim, actor de sobres conegut per haver estat el Jin de ‘Lost‘ durant totes les temporades. I abans ja l’haviem vist també en un munt de sèries com ’24’, ‘Urgencias’ o ‘Angel’, i fins i tot al cine a ‘Hulk‘ i ‘Spider-Man 2‘.

A la sèrie original, a Chin Ho l’interpretava Kam Fong.

KONO KALAKAUA

A la sèrie original, Kono era un home, interpretat per l’actor Zulu. Però en els temps que corren els responsables d’aquest remake tenien clar que no podien crear un equip de policies totalment masculí i que calia una noia al grup. Així, que Kono Kalakaua ara és la jove cosina de Chin Ho Kelly. Acaba de graduar-se a l’acadèmia de policia i és una noia decidida i ansiosa d’adquirir experiència de camp. Combina la dolçor de caràcter amb la determinació i la capacitat de lluitar quan calgui.

L’interpreta l’actriu californiana Grace Park, ja acostumada a això de ficar-se a la pell de rols masculins. Ella va ser la tinent Sharon ‘Boomer’ Valerii a ‘Battlestar Galactica‘ i l’agent Liz Carver de ‘The border‘. També l’hem vista en altres sèries i films d’acció com ‘Jake 2.0‘, ‘The Cleaner‘, ‘Dark Angel‘, ‘Romeo debe morir’, ‘The Inmortal‘ i ‘Stargate SG-1‘.

QUÈ EN DIU LA CRÍTICA I EL PÚBLIC?

En un any de grans desastres entre les estrenes de sèries, ‘Hawaii Five-O’ es pot considerar tot un èxit. Es va estrenar el 20 de setembre amb xifres d’audiència al voltant dels 13 milions i ara encara frega els 11 milions d’espectadors per capítol, el què es considera una molt bona tendència en els temps actuals. La col.locació a la graella dels dilluns a les 22:00 de la nit, l’està afavorint, ja que els seus principals competidors quasi es limiten a ‘Castle’ i ‘Chase’ mentre altres sèries populars s’emeten una hora abans, deixant via lliure a que ‘Hawaii Five-O’ sigui la reina de la nit.

Pel què fa a la crítica especialitzada, la sèrie obté a Metacritic una nota mitja de 6,5 i l’aprobat per part de quasi tots els crítics. En el costat positiu, diversos mitjans destaquen la interpretació de Scott Caan, que acaba de rebre una nominació als Globus d’Or pel seu paper de “Danno” Williams. En general també s’aplaudeix la posada al dia del clàssic en un producte que segons mitjans com el Boston Herald o Entertainment Weekly ofereix bones dosis d’acció i humor. Els més negatius apunten a que no calia revisar un clàssic que ja era prou bo i que més enllà del simple entreteniment ofereix poca profunditat.

Entre el públic, arriba una mica més amunt, fins al 6,9 dividint entre els que hi troben a faltar alguna cosa que no la faci tan previsible i els qui ja s’ho passen bé amb el que defineixen com una sèrie divertida, visualment interessant i amb bona música per acompanyar l’acció.

OPINIÓ

Tot i que l’original és dels 60 i aquesta revisió arriba en ple 2010, la sèrie té un look i un ritme molt vuitanters. Remet a clàssics com ‘Corrupción en Miami’ i altres per l’estil.

Els capítols, que aborden cadascun un cas que porta l’equip de McGarrett, avancen a bon ritme i saben combinar força bé una acció ben rodada amb les notes d’humor, sobretot les que protagonitzen la parella dispar formada per Steve i Danny, amb diàlegs en què es dediquen a burlar-se un de l’altre per la seva manera diferent d’entendre les coses.

Tot i no haver vist massa de l’original, ‘Hawaii Five-O’ sembla una bona posada al dia del clàssic. Manté la típica lluita de policies contra criminals en un paisatge suposadament idílic, però encertadament, en la seva versió actual no s’ha sobre-tecnificat sino que ha sabut mantenir aquest punt de clàssic de les sèries d’acció. És cert que no és pas la sèrie en la que els guionistes s’hi han trencat més el cap i en tot cas, també se li pot criticar que abusa una mica massa dels inserts que semblen una postal de Hawaii. Però més enllà d’això és una proposta entretinguda que sense entrar en massa complicacions ens ofereix allò tant genuí de bons perseguint dolents d’una manera emocionant i a la vegada divertida.

QUAN I ON S’EMET?

‘”Hawaii Five-O” s’emet els dilluns a la CBS des del 20 de setembre.

Creadors: Leonard Freeman
Intèrprets: Alex O'Loughlin (Steve McGarrett), Scott Caan (Danny Williams), Daniel Dae Kim (Chin Ho Kelly), Grace Park (Kono Kalakaua), Teilor Grubbs (Grace Williams), Taylor Wily (Kamekona).
Cadena: CBS
Durada dels capítols: 45 min.

Web oficial:

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X