Arriba “Crims.cat” per demostrar el bon estat de salut de la novel·la negra en català. Un recull de disset relats negres, ben negres que mostrar com es pot vessar sang en català. I si no us ho creieu, fàcil solució “Crims.cat”.

Ja fa temps que es vessa molta sang. Sang a dojo. Massa anys com per prendre-s’ho a la lleugera. A hores d’ara, la novel·la negra en català travessa un excel·lent estat de forma i es continuen cometent crims en català. A “Crims.cat” trobareu cadàvers, autòpsies, forenses, detectius, policies, mossos d’esquadra, periodistes, criminals, assassins, presos, lladres, fatxendes, pinxos, flàvies i tots ells protagonistes de relats gènere negre..

“Crims.cat” és una antologia publicada per aquesta editorial jove però arriscada que és Alrevés on trobareu a disset escriptors que són sospitosos habituals en el gènere negre en català, un grup heterogeni que s’ha de tenir en compte quan parlem de literatura de sèrie negre. Un recull de disset contes de tota mena, ambientats en situacions i llocs que ens seran coneguds i propers i amb totes les variants que us pogueu imaginar dins del gènere del negre.

Aquest recull de contes, inèdits i especialment escrits per aquest “Crims.cat” és un exercici interessant i una demostració de que el gènere negre en català està en forma i amb prou autors per donar guerra durant molt de temps. Una antologia de narradors negres de tots els racons dels paísos catalans amb noms que heu de recordar si no els heu sentit mai: Jordi Cervera, Jordi de Manel, Joan Francesc Dalmau, Albert Hernández, Salvador Iborra, Sebastià Jovani, Marc Pastor, Jordi Pijoan, Clàudia Pujol, Teresa Solana, Josep Torrent, Ramon Usall, Agustí Vehí, Miquel Vicens, Pau Vidal i Albert Villaró. Un recull elaborat pel mateix Àlex Martín i Sebastià Benassar.

“Crims.cat” és un recull de relats curts ideal pels amants del gènere negre. Són històries que giren al voltant de temes de gran actualitat com la famosa crisi econòmica, el no menys famós esclat de la bombolla immobiliària, la immigració, el maltractament, l’afició al futbol o la degradació de les ciutats, “Crims.cat” demostra que hi ha moltes manera de matar i de morir de manera no voluntària ni natural sorprenent al lector que no sempre sabrà per on anirà la història que ha començat a llegir però sempre amb ambients que li seran propers i coneguts i amb algun toc d’humor que altre. Un recull contes per passar d’un al següent i no perdre’s cap.


Editorial: Alrevés
ISBN: 978-84-93792084
Pàgines: 304 Pàgs.
Preu: 19 €

Àlex Martín Escribà (Barcelona, 1974). Doctor per la Universitat de Salamanca on actualment ensenya Llengua i Literatura Catalanes. És autor de l’assaig Catalana i criminal. La novel·la detectivesca del segle XX i de diversos assaigs sobre el gènere. És codirector dels festivals de novel·la negra i policíaca a Salamanca i Olot i col·labora com a crític literari a diversos mitjans de comunicació.

Sebastià Bennassar (Palma, 1976). És llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (2009), i treballa des de 1994 com a periodista. Ha publicat dos poemaris, tres llibres de relats, un llibre de periodisme històric i sis novel·les, quatre de les quals són de gènere negre, la darrera, Mateu el president. És director del festival de novel·la negra de LLoseta i manté el bloc «Calamars a la catalana» dedicat a la novel·la negra en català.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies