Coneixes la tradició solsonenca de la guerra de pinyols d’oliva negra? I la de la matança de l’eriçó de l’Alta Ribagorça? Has estat mai a la missa aquàtica de Corpus a Breda? No diguis que sí! Aquestes tradicions no existeixen, ens les acabem d’inventar. En canvi, els regals de Reis, la Patum, la Castanyada, les col·leccions de quiosc de setembre o l’aprovació d’estatuts perquè els retallin a Madrid SÍ que són boniques tradicions ben nostrades. En aquest llibre hi trobaràs explicacions per a aquests i molts altres costums que formen part de la manera de ser i de viure a Catalunya. Més ben dit, a Polònia.

Visc a Polònia” és un llibre politicament incorrecte o apoliticament correcte. Per a tots aquells seguidors del programa “Polònia” i per a tots aquells catalans que tenen humor i saben enfotre’s d’ells mateixos.

És visualment molt atractiu i està dividit en els dotze mesos de l’any on és recopilen les tradiccions i costums de cada mes.

Per exemple, al mes de Gener podem llegir sobre els propòsits d’any nou i triar el regal més divertit de cara a reis o, si el comencem del revés, ens plantem al desembre amb les nadales més eloqüents sobre la crisi o els reis.

Un llibre d’humor i escrit amb humor, valgui la redundància, amb l’única esperança d’arrencar un somriure al lector. Cosa que aconsegueix magistralment obrint el llibre per qualsevol de les seves planes.

En aquest llibre no es salven ni els col·leccionables de principi de curs, ni el “cumple-muertes” de Franco. Tampoc podem oblidar els Twitter o el Facebook d’alguns personatges. I sobretot, pel meu gust, cal destacar les novetats editorials de cara a Sant Jordi com “Don Quijote quita Manchas” de Justo Molinero, “L’estatut del segon origen” de José Montilla o “Les Pilars de la Terra” de Pilar Rahola.

Sense oblidar la secció de classificats on s’ofereixen feines i qualsevol altre cosa. Us en recomano, si esteu buscant feina, un en particular: “OPOSICIONS: L’Ajuntament de Barcelona obre la inscripció per a oposicions. Places disponibles: conserge i alcalde. Totes dues són compaginables. Jornada intensiva negociable.”

Un llibre que diu veritats contundents però sense l’intenció d’ofendre ningú.

Puntuació

Una manera de veure les nostres tradicions amb una perspectiva diferent, una manera d’enfocar la política que, si de per si a vegades ja sembla ridícula, amb aquest llibre queda en un tic incòmode per a uns quants. Un llibre dinàmic, amè i notable.


Editorial: Columna
ISBN: 978-84-6641-322-0
Pàgines: 120
Preu: 19,50€

Toni Soler i Guasch (Figueres, 1965) és periodista, presentador de ràdio i televisió, autor de diversos llibres mediàtics i coautor de dos futurs votants que es diuen Júlia i Martí.

Després de fer de periodista i guionista ocasional en diversos mitjans, el 1995 es va incorporar a l'equip del programa El Terrat, de Ràdio Barcelona, com a guionista. La seva col·laboració amb Andreu Buenafuente va continuar a TV3 ("Sense Títol", "Bonic Vespre"), primer com a guionista, després com a director del seu propi programa ("Malalts de Tele", 1997-2000), un espai de paròdia i actualitat televisiva, que li va valer el Premi Ondas 98 al programa més innovador.

Després, Soler va orientar la seva carrera cap als programes d'humor més àcid i relacionat amb l'actualitat. El 2000 va començar a l'emissora RAC 1 el programa "Minoria Absoluta", que el 2002 esdevindria diari, i que ha obtingut el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Ondas al millor programa de ràdio d'Espanya, i el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En televisió, dirigeix i presenta l'exitós "Polònia", un delirant recull de gags de paròdia política que ha estat guardonat amb el premi Ondas 2007. 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies