La companyia anglesa Propeller estrena a Girona el seu “Richard III”, divertidament grotesc i sanguinari.

Un grup d’infermers acompanya amb cants deliciosos els moments després de cada execució. Coberts amb una màscara com la d’Hannibal Lecter a el Senyor, la seva grotesca presència a l’escenari provoca alhora somriures i terror. Són els botxins de Richard, duc de Gloucester i futur rei, segurament el més sanguinari de Shakespeare. Fins a 13 cadàvers esquitxen l’escenari del Teatre Municipal de Girona, en una escabetxina salvatge i imparable. Aquesta és la proposta d’Edward Hall i la seva companyia, Propeller, composta només per homes. Gairebé tres hores delicioses en que el sempre meravellós vers de Shakespeare es combina amb una estètica gore i divertida.

No és la primera vegada que la companyia britànica estrena un Shakespeare al Festival Temporada Alta. I una vegada més, el ritme i la força visual de l’espectacle han captivat el públic de Girona. Per aconseguir el poder tot s’hi val i qualsevol mort és un pas mes. Convertit en un home implacable, imparable i cínic fins al límit, portar la contrària a aquest noble només pot apropar-te aquesta terrible coral d’homes emmascarats capaços de trinxar sense miraments. A mesura que l’obra avança els sacs i la sang s’amunteguen a l’escenari i la barreja de repulsió i somriures que provoca aquest espectacle de grand guinyole no deixen de sorprendre fins al final. La proposta demostra que respectar els versos de Shakespeare i respectar-los no dificulta oferir una proposta escènica moderna, gamberra i divertida capaç de traslladar la crueltat del rei més sanguinari amb tota la cruesa però també desdramatitzada.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies