Els quatre germans Pevensie s’han separat a causa de la guerra. Mentre Peter i Susan han marxat als Estats Units, Edmund i Lucy viuen a Anglaterra amb els seus oncles. Narnia tornarà a reclamar la seva presència a través d’un quadre amb la imatge d’un vaixell. Els dos germans i el seu cosí Eustace es troben llavors al mar de Narnia i són rescatats pel príncep Caspian que viatja per posar ordre al seu món. El viatge començarà a complicar-se quan s’assabentin que una força del mal pretén posseir tota Narnia. Així, els herois seran sotmesos a diferents proves en el seu camí per aconseguir vèncer el mal.

De totes les adaptacions de les històries creades per C.S. Lewis, aquesta és la primera que transmet de forma més fidel l’esperit original. Les dues primeres adaptacions són parcialment fallides perquè pretenen posar en marxa una maquinària èpica que no està tan present en les obres de Lewis. Influïts per ‘El Senyor dels Anells’, Disney volia repetir l’èxit amb les històries de Narnia, sense adonar-se que les set novel·les són més properes al conte infantil-juvenil d’aventures que a la èpica. En aquesta tercera part, la nova productora Fox ha volgut apropar-se al to original i el resultat és el que tot seguidor de Narnia hagués volgut des del principi.

La història d’aquesta tercera part de la saga no és massa complicada: l’habitual batalla entre el bé i el mal, l’exaltació de l’amistat, el sentit de l’aventura i la meravella i la lluita contra la temptació són els elements principals de ‘La travesía del viajero del alba’. Com en totes les novel·les de Narnia la simbologia cristiana està present i en la part final d’aquesta pel·lícula ens trobem amb les referències més clares. No molesten perquè són idees habituals a la nostra cultura i presenten dilemes morals obvis pels adults però que ens poden entretenir i fer-nos pensar en quan érem petits i rebíem aquets ensenyaments. Tècnicament, el guió té bon ritme, uns diàlegs versemblants i una estructura pròpia de les pel·lícules d’aventures en les que els personatges han d’anar superant diferents obstacles fins a trobar l’enemic final.

En quant als protagonistes, tenim a Edmund i Lucy, possiblement els dos personatges més interessants de les dues primeres parts i que aquí completen les seves aventures a Narnia. Tots dos seran temptats amb coses que desitgen i, si en el cas d’Edmund ja havíem vist com ha caigut altres vegades en la temptació, en el cas de Lucy és tota una novetat que hagi d’enfrontar-se amb les seves pors. La nova adquisició, Eustace, és un dels personatges més divertits que s’han vist a la saga i compta amb moments memorables en companyia del ratolí Reepicheep. També ens retrobem amb el príncep Caspian ja convertit en un gran rei que tracta de portar la pau a tots els racons del seu regne. Els quatre personatges principals tenen bona química entre ells i la presència de Reepicheep, Aslan o un sorprenent drac proporcionen la dosis de sorpresa i emoció que qualsevol conte per nens necessita. Els actors fan una feina solvent; Georgie Henley (Lucy) i Skandar Keynes (Edmund) composen els seus papers amb credibilitat, tot i que els seus enfrontaments amb el mal són massa evidents. Ben Barnes (Caspian) ha guanyat en presència i ha passat de ser un personatge una mica insuls a presentar-nos un rei més creïble i estimable. Per últim, Will Poulter (Eustace) és el personatge que evoluciona al llarg del metratge, qui fa de fil conductor de la història i amb qui es pot identificar l’espectador que visita Narnia per primer cop.

Tècnicament la pel·lícula és impecable, els paisatges de Nova Zelanda són magnífics i els efectes visuals estan molt aconseguits, especialment Reepicheep i el drac. La música i la narració visual són molt correctes, presenten les accions de manera perfectament comprensible sense entrar en trucs narratius que dificultin la fluïdesa de l’acció. En quant a la versió en 3D, tot i que no aporta res massa especial i diferent a altres adaptacions al 3D, almenys puc dir que és molt correcta i amb moments bastant espectaculars.

En resum, ‘La travesía del viajero del alba’ és la millor pel·lícula de Narnia que s’ha fet, la que respecta millor l’esperit de l’obra original, amb moments divertits i emocionants i un nivell correcte en tots els aspectes de la producció; una bona pel·lícula d’aventures per portar als nens (i no tan nens) aquest pont i el proper Nadal.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X